kirjastonkäyttö

128 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–20.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
En ole moneen vuoteen käyttänyt kirjastopalveluita ja nyt kun yritin kirjautua Helmet.fi-palveluun kortillani ja PIN-koodillani, niin se ei onnistunut… 35 21.4.2021 Asiakasrekisteristämme poistetaan tiedot, jos korttia ei käytetä kolmeen vuoteen eikä sillä ole maksuja tai palauttamattomia lainoja. Uuden kortin saa rekisteröitymällä ennakkoon osoitteessa https://luettelo.helmet.fi/selfreg*fin~S9 ja käymällä kirjastossa ja esittämällä kuvallisen henkilöllisyystodistuksen, jossa on myös henkilötunnus. Vanhaa korttia ei oteta enää käyttöön.  
Haluaisin lainata e-kirjana Everybody writes. Sitä ei kuitenkaan ole niissä kirjastoissa saatavilla, joihin minulla on kirjastokortti. Onko mitään keinoa minun… 77 21.8.2020 Kirjastokortteja ei saa etänä, vaan niitä varten täytyy mennä paikan päälle. Tunnistaminen tehdään kuvallisesta henkilöllisyystodistuksesta. Ammattikorkeakoulujen kirjastoihinkin saavat kaikki kortin, mutta se vaatii paikalla käymistä. Helmet-kirjastolle voi jättää hankintaehdotuksia.  
Voiko kirjastokortti vanhentua. En pääse varaamaan kirjoja vanhalla kirjastokortillani. 153 21.8.2020 Kyllä voi. GDPR-asetus vaatii, että henkilötietoja säilytetään vain niin kauan, kun se on käyttöä varten tarpeen. Helmet-kirjastossa asiakkaiden tiedot poistetaan, jollei korttia ole käytetty kolmeen vuoteen. 
Oliko Helmetissä ennen lukijoiden arvioita kirjoista? Vai muistanko väärin? 45 17.8.2020 Helmetissä on lukijoiden arvioita. Helmet-haussa on käytössä lisäosa ChiliFresh, jonka kautta voi arvioida lukemiaan teoksia joko antamalla tähtiä tai tähtien lisäksi myös kirjoittamalla arvioinnin. ChiliFresh yhdistää useiden kirjastojen asiakkaiden arvosteluita.  Arvostelut näkyvät kirjan tiedoissa sijaintien jälkeen. Esim. tässä Harry Potter -kirjassa on useita arviointeja. Ohjeet toiminnon käyttöön.
Palautuslaatikon auettua palautin kaikki lainassa olleet 5 kirjaa. Tänään 19.5 näyttää, että kirjoja ei olisi palautettu. 78 20.5.2020 Kirjastojen palautuslaatikot ja -luukut toimivat vaihtelevasti kirjastosta riippuen. Riippuu tilanteesta ja kirjastosta, kuinka usein ne pystytään tyhjentämään ja sinne palautettu aineisto oikeasti palauttamaan kirjastojärjestelmään virkailijoiden toimesta. Nyt korona-aikana henkilökuntaa on voinut ko. kirjastossa olla paljon normaalia rajallisemmin. Kirjastojen uudelleen avaaminen sulkujakson jälkeen on aiheuttanut kiireitä, joista johtuen palautuslaatikkoon jätetyn aineiston käsittelykin on voinut viivästyä. Kirjastojen käyttösäännöissä mainitaan tyypillisesti, että palautuslaatikoiden käyttö tapahtuu asiakkaiden omalla vastuulla, joten niitä kannattaa käyttää vain toissijaisena palautuskeinona. Tämä johtuu siitäkin, että pahimmillaan...
Kun kirjastot avaavat ovensa 1.6.2020, niin pääseekö asiakaskäytössä oleville tietokoneille myös heti 1.6. alkaen. Kaikilla ihmisillä ei ole omaa tietokonetta… 90 19.5.2020 Otimme yhteyttä Raaseporin kaupunginkirjaston kirjastotoimenjohtajaan. Asiakaskoneita pääsee käyttämään jälleen 1.6. alkaen. 
Onko kirjaston käyttökieli englanti? Yritin uusia lainassa olevia teoksia, jolloin kone esitti kysymyksensä vain englanniksi. 70 27.12.2019 Kirjaston käyttökieliä ovat ainakin suomi, ruotsi ja englanti. Melko usein myös venäjä ja viro. Joskus jopa arabia. Koneessa oli varmaan jäänyt päälle edellisen asiakkaan kielivalinta.
Onko mitään keinoa saada lähikuukausina vaikka päiväksi lainaan teosta 96 17.12.2019 Helmet-kirjastoissa teosta 4 kappaletta ja varauksia 17. Jos varauksen tekee nyt, on luultavaa että kirjan saamisessa kestää useita kuukausia. On kuitenkin mahdoton sanoa tarkempaa kestoa, sillä asiaan vaikuttaa niin monta tekijää - esimerkiksi muiden varaajien mahdolliset varausten perumiset sekä muiden varaajien lainausten kesto. Jos kirjaa tarvitaan nopealla aikataululla, niin toinen vaihtoehto on Kansalliskirjasto Helsingin puolella. Sen kokoelmissa on kyseisestä teoksesta lukukappale eli kirjaa voi lukea Kansalliskirjaston lukusalissa aukioloaikojen puitteissa. Kotilainaus ei kuitenkaan ole mahdollista Kansalliskirjaston kautta.  Kirjan saatavuustiedot Kansalliskirjaston kokoelmissa: https://kansalliskirjasto.finna.fi/Record/fikka....
Voiko Kurikan-kirjastokortilla lainata myös apila-kirjastosta? Ja jos voi, niin voiko kirjat palauttaa Kurikan kirjastoon? 98 4.5.2019 Voit lainata Kurikan kirjastokortilla myös Seinäjoen Apilassa. Voit myös palauttaa kirjan mihin tahansa Eepos-kirjastoon eli myös Kurikkaan.  
Kirjastokorttini on vanhentunut. Voiko kortin uusia netin kautta vai tarviiko tulla kirjastolle? 163 29.3.2019 Kirjastokorttia ei voi uusia netin kautta, mutta uusiminen onnistuu soittamalla tai käymällä missä tahansa Kyyti-kirjastossa. Kirjastokortin uusimisen yhteydessä tarkistamme, että yhteystiedot ovat ajan tasalla.
Onko Kouvolan pääkirjastossa palautusluukku? 75 29.3.2019 Kouvolan pääkirjastossa ei valitettavasti ole palautusluukkua. Voit kuitenkin palauttaa aineistoa myös omatoimikirjastoihin, joilla on pidemmät aukioloajat. Omatoimikirjastoon pääsee sisään kirjastokortilla ja tunnusluvulla. Pääkirjastoa lähin omatoimikirjasto on Haanojan kirjasto.
Voinko saada luotua aliaksen spostin välityksellä vai pitääkö minun mennä kirjastoon tekemään se? 107 11.2.2019 Aliaksen eli salanimen saat lisättyä asiakastietoihisi minkä tahansa Helmet-kirjaston asiakaspalvelusta esittämällä kirjaston hyväksymän voimassa olevan henkilöllisyystodistuksen. http://www.helmet.fi/fi-FI/Info/Asiakkaana_kirjastossa/HelMetkirjaston_kayttosaannot(37540)
Miten uusin kirjastokortin? 619 28.3.2018 Sinulle lienee tullut järjestelmästä ilmoitus, että korttisi vanhenee. Kyseessä on tietojen määräaikaistarkistus (3 vuoden välein). Jos tietosi ovat muuttuneet voit kirjautumalla muuttaa tietojasi, jolloin kun henkilökunta hyväksyy muutokset, se samalla kuittaa tiedot päivitetyksi ja uusi vanhenemisilmoitus tulee taas kolmen vuoden kuluttua. Tietysti voit myös kirjastossa käydessäsi kuitata tiedot oikeiksi asiointitiskillä. Tietosi on näköjään tarkistettu ja voit jatkaa lainaamista seuraavaan tarkistukseen asti. Antoisia lukuhetkiä!
Löytyykö tänäpäivänä enään mistään lasten opetusvideota "Matti löytää kirjaston" ? Olen yrittänyt kaikkialta netin syövereistä etsiä tuloksetta. 241 4.1.2018 Anu Vanaksen ja Marko Leinosen opetusvideo Matti löytää kirjaston (1997) kuuluu vielä joidenkin Suomen kirjastojen kokoelmiin. Kyseiset kirjastot löytyvät helposti Finna.fi-hakupalvelun tai Frank-monihaun avulla. Videotallenne ei näytä kuuluvan sinun kirjastoverkkosi kokoelmiin, mutta voit tehdä videosta kaukopalvelupyynnön oman lähikirjastosi kautta. https://finna.fi/ http://monihaku.kirjastot.fi/fi/
Minulla on kirjastokortti ja siihen salasana, miten kirjaudutaan kyyty.fi-palveluun eli mikä on käyttäjätunnus? 382 14.8.2017 Käyttäjätunnus on kirjastokortin numero, joka löytyy kortista viivakoodin alapuolelta.
Kauanko Helsingin kirjastokortin saaminen kestää? Minulla ei ole aikaisemmin ollut pääkaupunkiseudun korttia. Olen täyttänyt lomakkeen valmiiksi. 459 11.2.2015 Kirjastokortin saa muutamassa minuutissa käydessäsi kirjastossa. Ota kuvallinen henkilötodistus mukaan.
Voiko yritys/yhteisö saada nimelleen kirjastokortin? Onko siihen olemassa joku oma hakulomake? 603 9.2.2015 Päiväkoti, koulu, muu laitos tai yhteisö saa kirjastokortin vuodeksi kerrallaan täysi-ikäisen vastuuhenkilön kirjallisella suostumuksella. Vastuuhenkilö on vastuussa aineistosta, joka on lainattu laitoksen tai yhteisön kirjastokortilla. Myös yritys voi saada kirjastokortin näillä samoilla edellytyksillä. http://www.helmet.fi/Preview/fi-FI/Info/Asiakkaana_kirjastossa/HelMetki… Ilmoittatuminen kirjaston käyttäjäksi käy yleisellä kirjastokorttihakemuksella, sivulla: http://www.helmet.fi/Preview/fi-FI/Info/Asiakkaana_kirjastossa/Kirjasto…
Kirjastonhoitaja, miksiköhän en pääse kirjautumaan kirjastokortillani Helmettiin? Naputtelin kirjastokortin 14-numeroisen kortin numeron ja salasanan, mutta… 338 30.1.2015 Yleensä tuommoisessa tapauksessa syynä on tilapäinen häiriö esim. verkkoyhteyksissä. Toisinaan myös HelMet-palvelu takkuaa, valitettavasti. Toivottavasti olet jo päässyt kirjautumaan helmetiin!
Kun palautan kirjastoon kirjan, joka on myöhässä, onko minun pakko maksaa heti palautuksen yhteydessä ns. myöhästymiskulut? 608 10.11.2014 Myöhästymismaksuja ei ole pakko maksaa heti. Mutta mikäli maksuja tulee yli 30 euroa, et voi lainata ennen kuin olet hoitanut summan alle 30 euron. HelMet-kirjaston käyttösäännöt http://www.helmet.fi/Preview/fi-FI/Info/Asiakkaana_kirjastossa/HelMetki… Maksut-liite http://www.helmet.fi/Preview/fi-FI/Info/Asiakkaana_kirjastossa/Lainaaja…
Saako joku perheenjäsenistäni noutaa minun varaukseni omalla kirjastokortillansa? Kiitos etukäteen vastauksesta! 470 3.10.2014 Joku perheenjäsenistänne voi noutaa varauksenne ja lainata ne omalle kortilleen. Voitte myös kirjoittaa varauksia noutavalle henkilölle valtakirjan ja antaa oman korttinne hänelle mukaan, jolloin hän voi lainata varauksenne teidän kortillenne. http://www.helmet.fi/fi-FI