kirjastojärjestelmät

17 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–17.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Helsingin kaupungin kirjastossa oleva omakustannekirjani sai kaksi hyvää lukija-arviointia ( 4 ja 5 tähteä), joiden toivoisin näkyvän myös Turun pääkirjaston… 104 20.1.2022 Helsingin kaupunginkirjasto on osa Helmet-kirjastoja. Mahdollisuus antaa tähtiä ja arviointeja ovat Helmetin yhteisöllisiä ominaisuuksia. Tarkoituksena on, että asiakkaat voivat suositella kirjoja toisilleen. Tähtiä ja arviointeja ei voi siirtää Helmetistä muihin tietokantoihin. Turun kaupunginkirjasto kuuluu Vaski-kirjastoihin  ja eri tietokantaan, joten arviot annetaan siellä. Helmet: ohjeita https://luettelo.helmet.fi/screens/e_help_fin.html#arviointitahdet
Jos varaa kirjan ja se sattuu olemaan Oodissa, silloin varaus ei ikinä tullut perille vaikka kirjan kohdalla lukee, että se on hyllyssä Oodissa. Muiden… 137 11.10.2021 Hei Kun teet netissä varauksen jostain teoksesta, se lähetetään keskuslajittelijalle. Myös siinä tapauksessa, että kirja on hyllyssä noutokirjastossa, sillä varausjärjestelmämme ei osaa erotella varauksia esim. noutopaikan mukaan. Tämä on toki tavoitteena. Samat asiat koskevat yhtä lailla koko Helmet-kirjastoa, ei vain Oodia. Useimpiin kirjastoihin on kuitenkin mahdollista soittaa, ja pyytää henkilökuntaa noutamaan hyllyssä oleva teos sivuun heti noudettavaksi. Tämä ei valitettavasti ole Oodin kohdalla mahdollista ilmeisesti suurien etäisyyksien johdosta. Välitän kysymyksesi vielä Oodiin, joten he voivat halutessaan lisätä tietoja. Edit. Tässä vielä Oodista vastaus kysymykseesi:"Myös Oodiin voi soittaa silloin kun haluttu teos on...
Luin/kuuntelin kirjan Taivaanraapijat, Antti Tuuri, pidin kovasti kirjasta ja sen aihealueesta. Olen yrittänyt etsiä toisia kirjoja, jotka kertovat 1900 alun… 111 13.10.2020 Kaikki Helmet-kirjaston teokset asiasanoitetaan Finto-asiasanaston mukaan. Helmet-haku siis kohdistuu esimerkiksi teoksen nimen lisäksi - tai ennen kaikkea - asiasanoihin. Asiasanat ovat varsin loogisia ja enempiä tarkistelematta voi arvata, että hakusanoilla 1900-luku ja siirtolaisuus löytyy jo ko. aihepiirin teoksia. Hyvä keino löytää sopivia asiasanoja on myös katsoa niitä jonkin halutun aihepiirin teoksen yhteydestä. Taivaanraapijat-romaani on asiasanoitettu seuraavilla hakusanoilla:       Ketola, Jussi, fikt. romaanit siirtolaiskirjallisuus rakennustyöt pilvenpiirtäjät aikuistuminen miehet toveruus työtapaturmat amerikansuomalaiset kaupungit 1900-luku New York kaunokirjallisuus suomenkielinen kirjallisuus Asiasanat ovat nähtävissä...
Onkohan mahdollista saada lainahistoriaani tietoon muutaman vuoden takaa? 75 30.9.2020 Valitettavasti emme näe lainahistoriaasi kirjastossa. Nykyään voit tallentaa oman lainahistoriasi Finna-palvelun Omat tiedot -välilehdellä valitsemalla kohtaan "Lainahistorian säilytys" "Aina". Lainahistoria alkaa kuitenkin kertyä Finnaan vasta siitä eteenpäin, kun tämä valinta on tehty, eli vanhoja lainoja tällä ei saa näkyviin.    
Me otimme lapsille kirjoja lainaan juuri ennen koronaa ja kirjat ovat edelleen meillä, koska ei ole ollut mahdollisuutta palauttaa niitä oodiin. Voimmeko… 95 8.6.2020 Hei! Ensinnäkin voit palauttaa kirjat Kannelmäen kirjastoon tai mihin tahansa muuhun Helmet-kirjastoon (Espoon, Helsingin, Vantaan tai Kauniaisten kirjastot). Maksua noista lainaamistasi kirjoista ei mene. Kirjaston aineisto ei eräänny sellaisena  päivänä, kun kirjasto on kiinni. Eräpäiviä, jotka osuivat Koronan aiheuttaman sulun ajalle, siirrettiin keskitetysti Helmet-kirjastojen toimesta eteenpäin.
Kirjastosta on ilmoitettu, kun eräpäivä lähestyy. Se oli27.3.20. Kyyti.finnassa ei voi enää uusia ja sitten on 1,50 € maksu. miten toimia? 100 1.4.2020 Kaikki lainat ovat automaattisesti uusittu ja eräpäivä on joko 4.5. tai 6.5. siis aineistolajista tai siitä huolimatta vaikka aineistosta olisi varauksia. Jos sulku jatkuu järjestelmä uusii lainat automaattisesti.
Mitä pitää tehdä kun kortti menee vanhaksi 125 30.1.2020 Käy lähikirjastossasi ja kerro, että korttisi on vanhenemassa tai vanhentunut. Tällöin tarkastetaan, että yhteystietosi ovat oikein kirjastojärjestelmässä. Tämän jälkeen kirjastokorttisi on käyttökunnossa tulevat kolme vuotta.
Mikä on se softa jota kirjastonhoitajat käyttää? Olin Helsingissä kirjastossa kesätöissä ja opin käsittelemään varauksia, tekemään kirjastokortteja jne siinä… 123 14.1.2020 Helmet-kirjastoissa käytettävä ohjelmisto on nimeltään Sierra. Helsingissä on käytössä kassaohjelmisto Ceepos. https://www.helmet.fi/fi-FI/Info/Asiakkaana_kirjastossa/Julkisuuslain_mukainen_tietojarjestelmas(774)
Mikä pienen kirjaston järjestelmäksi? 169 4.5.2019 Kirjastot.fi ammattisivustolta löytyy lista Suomessa käytössä olevista kirjastojärjestelmistä. https://www.kirjastot.fi/kirjastoala/kirjastojarjestelmat?language_content_entity=fi Kirjastoseuran kooste kirjastojärjestelmistä Suomessa on vuodelta 2015. http://kirjastolehti.fi/artikkelit/mika-on-kirjastojarjestelmien-tilanne-suomessa-talla-hetkella/ Avoimen lähdekoodin järjestelmät voisivat sopia hyvin teidän tapaukseenne. https://www.kreodi.fi/en/23/Artikkelit/436/AVOIMEN-L%C3%84HDEKOODIN-KIRJASTOJ%C3%84RJESTELM%C3%84T.htm Toisaalta voisi ajatella   järjestelmäksi samaa, jota muut alanne oppilaitokset käyttävät. Se voisi helpottaa mahdollista yhteiskäyttöä. Kolmas vaihtoehto voisi olla kunnan käyttämä järjestelmä. Josko pääsette...
Kirjastokortti on lainauskiellossa, miksi? 671 7.1.2019 Todennäköisin syy on, että teillä on maksamattomia maksuja vuosilta 2017-2018. Kirjastojärjestelmässä tehtiin eräajo vuodenvaihteessa, jossa kaikki joilla on pieniäkin maksamattomia maksuja joutuivat lainauskieltoon. Kortin saa jälleen toimimaan maksamalla maksut lhimpään kirjastoon.
Voinko maksaa maksut verkossa? Että voisin uusia kaksi lainaa joissa vielä uusimisaikaa jäljellä. Niiden kahden lainan palauttaminen onnistuu vasta tiistaina… 107 1.10.2018 Verkossa maksaminen ei vielä ole mahdollista, mutta on tulossa oleva ominaisuus Kyytissä.
Minulla on kirjastokortissani vanha kuva. En tiedä toimiiko se. Maksaako vanhan kortin vaihtaminen uuteen ja säilyykö tunnusluku? 181 24.4.2018 Vanha kirjastokortti toimii ilman mitään toimenpiteitä myös järjestelmäpäivityksen jälkeen, jos kortti on ennenkin toiminut. Uutta korttia ei tarvitse vaihtaa tilalle. Voit toki käydä kirjastossa varmuuden vuoksi kokeilemassa, toimiiko korttisi. Jos kortti ei toimi, uuden kortin saa 2 euron hintaan kirjaston palvelutiskiltä. Vanhan tunnusluvun voi siirtää myös uuteen korttiin.
Voinko palauttaa Haanojan kirjastosta lainaamani äänikirjan Kouvolan pääkirjastoon? 188 9.3.2018 Kyllä voit palauttaa. Kymenlaakson Kyyti-järjestelmän sisällä on mahdollista sekä lainata että palauttaa aineistoa kaikista toimipisteistä.
Voiko alaikäinen lainata varauksen ilman kirjastokorttia. Jos voi niin miten? 364 2.3.2018 Jos alaikäisellä on kuvallinen henkilöllisyystodistus niin kyllä voi. Omatoimiaikana tarvitsee kirjastokortin lainaukseen. Huomaa ettei lainaaminen ole mahdollista Kouvolan kirjastoissa 5-8.3.2018. kirjastojärjestelmän päivityksen vuoksi.
Voinko hakea varauksen ilman kirjastokorttia. 759 2.3.2018 Kuvallisella henkilöllisyystodistuksella on mahdollista lainata varaus jos kirjastokortti on unohtunut jonnekin. Uusi kirjastokortti maksaa 2.10€ jos vanha kirjastokortti on kadonnut. Nyt on huomattava ettei varausten nouto ole mahdollista 5 - 8.3.2018 kirjastojärjestelmän päivityksen vuoksi. Tänään olemme auki 9-20 ja huomenna 9-15. Omatoimiaikana tarvitsee kirjastokortin lainaamiseen.
Onko jostain saatavilla statistiikkaa Suomessa käytössä olevista kirjastojärjestelmistä? Myös kirjallisuus kiinnostaisi kirjastojen järjestelmistä yleisesti… 277 25.1.2018 Monia, isojakin muutoksia on käynnissä, mutta aivan viime aikoina aiheesta ei ole kirjoitettu  Kirjastolehti on julkaissut artikkelin  vuonna 2015, mutta tilastoja siinä ei ole. Artikkeli on luettavissa myös verkossa: http://kirjastolehti.fi/artikkelit/mika-on-kirjastojarjestelmien-tilanne-suomessa-talla-hetkella/ Kirjastot.fi:stä kerrottiin, että Axiellin kirjastojärjestelmäasennuksia on eniten, tarkkaa lukumäärää voi tiedustella heiltä: http://www.axiell.fi/axiell_finland/henkilokunta/ Muita järjestelmiä ovat 1 kpl Sierra, ainakin 2 kpl MicroMarkia sekä Koha-asennuksia tällä hetkellä kuusi (https://koha-suomi.fi/?page_id=7). Muilla kirjastosektoreilla on edelleen käytössä Voyager (https://www.kiwi.fi/pages/viewpage.action?pageId=...
Miksi automaatti antaa vääriä tilausten noutopäiviä? Kävin toissapäivänä hakemassa varaamiani kirjoja Roihuvuoren kirjastosta. Printtasin varauskuitin koneelta… 202 4.1.2018 Helsingin kirjastoissa on käytössä varauskuitti, jonka asiakas voi tulostaa automaatilta, jos ei muista varauksensa viimeistä noutopäivää. Tietoa tarvitaan varausten itsepalvelunoudossa. Kuittiin tulostuva tieto ei ole täysin luotettava. Rajapinta, jonka avulla ohjelmat vaihtavat tietoa keskenään, laskee viimeisen noutopäivän nidetietueen viimeisen päivityksen päivämäärästä lähtien. Automaatti ei (ainakaan tällä hetkellä) saa tietoa viimeisestä noutopäivästä suoraan  kirjastojärjestelmästä vaan laskee sen itse ja eri syistä voi päätyä eri tulokseen. Oikea noutopäivä näkyy varausilmoituksessa ja Helmet-haun Omissa tiedoissa.