kadonneet

10 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–10.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Miten toimin, kun kirjastokorttini sekä tunnusluku on hävinnyt muuton yhteydessä? 51 4.8.2020 Ota mukaasi kuvallinen henkilöllisyystodistus ja tule kirjaston infotiskille, niin sinulle tehdään uusi kortti. Vanha tilisi sekä lainat siirtyvät samalla tälle uudelle kortille. Kun uusi kortti on tehty, vanha kortti poistuu samalla käytöstä, joten se ei vaihdon jälkeen enää toimi.
Luin noin viisitoista vuotta sitten dekkarin, jonka nimeä tai kirjailijaa en muista. Muistan, että kirja sijoittui USA:han, sen päähenkilöt olivat kaksi… 84 30.7.2020 Päähenkilöt kuulostavat kovasti Joe R. Lansdalen luomalta kaksikolta Hap Collins ja Leonard Pine. Heidän tutkimistaan jutuista kadonneita lapsia löytyy sarjamurhaajan jäljiltä kuolleina kirjassa Mucho Mojo (Book Studio, 1998).
Hukkasin URL-osoitteen . Miten löytäisin sen? En tiedä mihin selaimeen se on lähetetty. 48 18.6.2020 Voisitko kenties löytää URL-osoitteen  sivulle uudelleen hakemalla sitä hakukoneella? tai mahdollisesti kuvahaulla? Joskushan sivut on voitu poistaa internetistä. Joitakin sellaisia voi löytää käyttämällä internetin arkistoa, kertoo Ylen nettisivusto. Ineternet-selainten asetuksista löydät usein vanhempia historiatietoja.   
Kenen novelli? 71 17.2.2020 Veikkaisin de Maupassantin novellia Nuoranpätkä, joka löytyy mm. projekti Guttenbergistä. http://www.gutenberg.org/files/44946/44946-h/44946-h.htm Gogolin päällysviitta on myös samantapainen kertomus epärehellisyydestä. Tosin Viitan "löytäjä" ei yritäkkään palauttaa esinettä. https://fi.wikipedia.org/wiki/P%C3%A4%C3%A4llysviitta
Miten saan kadonneen kirjastokortin tilalle uuden? 58 23.10.2019 Ota kuvalliset henkilöpaperit (ajokortti, passi, kuvallinen henkilökortti) mukaasi ja mene lähimpään Helmet kirjastoon henkilökunnan ollessa paikalla. Kortin tiedot tarkastetaan ja kortti tehdään odottaessa. Uusi kortti maksaa 3 € aikuisilta ja 2€ lapsilta.
Lastenkirja, liian pieni norsu, on mielestäni jo palautettu, mutta minulle tuli siitä myöhästymisilmoitus....onko mahd. Että kirja löytyisi kirjastosta? 137 1.3.2019 On hyvinkin mahdollista, että kirja löytyy kirjaston hyllystä, vaikka se näyttää vielä olevan lainassa kortillasi. Ota yhteyttä siihen kirjastoon, johon olet palauttanut kirjan.  Henkilökunta etsii kirjaa hyllyista ja palautuskärryistä ja palauttaa sen löydettyään. Silloin se poistuu kortiltasi. Jos joku toinen lainaa kirjan, se poistuu myös kortiltasi. Jos kirjaa ei löydy kirjastosta, se voidaan uusia viisi kertaa. 1-5 kk aikana asiat yleensä ilmestyvät paikalle tai löytyvät jostain oudosta piilostaan...
Miten voin korvata kadonneen Räppääjän? 88 22.2.2019 Voit hoitaa asian jonkin Helmet-kirjaston tiskillä. Kirjan voi korvata joko rahalla tai tuomalla kirjastolle saman kirjan uutena kappaleena. (Hyväkuntoisena). Kun olet korvannut kirjan, voit pitää (heti seuraavana päivänä löytyvän) kirjaston kappaleen itselläsi.
Etsin kirjaa, joka jäi kesken minulla yli vuosi sitten. En muista nimeä enkä kirjailijaa. Dekkarissa pieni poika on kadonnut isovanhempiensa luota jossain… 447 8.8.2017 Kyseessä saattaisi olla ruotsalaisen Johan Theorinin Hämärän hetki (Tammi, 2007): "Eräänä sumuisena päivänä 1970-luvun alussa Jens-niminen pikkupoika katoaa Pohjois-Öölannissa jälkiä jättämättä. Poliisi, perhe ja vapaaehtoiset tekevät viikkokausia turhaa työtä - poikaa ei löydy." "Kaksikymmentä vuotta myöhemmin Jensin äiti Julia saa odottamattoman puhelinsoiton isältään, eläkkeellä olevalta merikapteenilta Gerlof Davidssonilta. Isä pyytää tytärtään tulemaan Öölantiin hänen avukseen. On löytynyt uusi johtolanka, jonka avulla voisi vihdoin olla mahdollista selvittää, mitä Jensille tapahtui." Gerlofin johtolanka on vanha oikean jalan sandaali, joka vastaa Julian kuvausta Jensillä katoamispäivänä olleista jalkineista.
Olen ihan varma että olen palauttanut kirjan joka näkyy vielä lainatujen listalla verkkopalvelussa. 345 13.10.2016 Ota yhteyttä siihen kirjastoon, johon palautit kirjan. Varaudu kertomaan kirjastokorttisi numero (Kortti siis mukaan tai saataville) Selvitellään asia kuntoon yhdessä.
Mistä tietoa Viipuriin sodassa jääneen setäni kohtalosta? 1123 17.10.2011 Tietoja kannattaa lähteä etsimään sedän sotilaspassista, jos sellainen on tallella. Jokaisesta asevelvollisesta on laadittu n.s kantakortti, joka sisältää tiedot hänen palveluksestaan puolustusvoimissa kutsuntoihin osallistumisesta joko kotiuttamiseen, kaatumiseen tai eläkkeelle jäämiseen saakka. Kantakortista ilmenevät muun muassa hänen palveluspaikkansa ja –aikansa, saadut palkitsemiset ja rangaistukset, ylennykset ja hänen mahdolliset sodan ajan taistelupaikkansa. Mm. seuraavilta nettisivuihin kannattaa tutustua: http://wiki.narc.fi/portti/index.php/Teema:_Talvi-_ja_jatkosodan_henkil… http://peda.net/veraja/lohja/mantynummi/yleiset/historia/kasit/iims/men… http://jarmonieminen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/22932-20-prikaatin-kaatun…