Arto Sotavalta esitti - ja ilmeisesti itse myös käänsi -David Bowien Space Oddity -biisin 1973. Taustalla soittaa ilmeisesti Olli Heikkilän orkesteri. Mutta…

Kysytty
21.7.2020

Arto Sotavalta esitti - ja ilmeisesti itse myös käänsi -David Bowien Space Oddity -biisin 1973. Taustalla soittaa ilmeisesti Olli Heikkilän orkesteri. Mutta keitä tässä orkesterissa soitti? Aivan erityisesti kiinnostaa basistin nimi, jonka bassolinjat ovat hienoja ja tekevät tästä muuten aika kököstä versiosta kuuntelemisen arvoisen!

Vastaus

Vastattu
22.7.2020
Päivitetty
22.7.2020

Kyllä, suomenkielinen cover-versio David Bowien Space Odditystä julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1973 Arto Sotavallan singlen "Siirryn leikkimaailmaan" B-puolella ja sanoituksen teki Sotavalta itse. Taustalla soittaa Olli Heikkilän orkesteri ja Olli Heikkilä on tehnyt myös sovitukset.

Siirryn leikkimaailmaan / Kapteeni Tom -singlejulkaisun tiedot Suomen kansallisdiskografiassa (Kansalliskirjaston Finna-haku)
https://kansalliskirjasto.finna.fi/Record/fikka.4581595?checkRoute=1

Siirryn leikkimaailmaan / Kapteeni Tom [Sonet – T 6580] -singlen tiedot (Discogs)
https://www.discogs.com/Arto-Sotavalta-Siirryn-Leikkimaailmaan-Kapteeni-Tom/release/1878177

Kapteeni Tom -kappaleen tiedot Yleisradion äänitetietokannassa (Fono.fi)
http://www.fono.fi/KappaleenTiedot.aspx?kappale=kapteeni+tom&ID=f25000c0-bbad-475b-a92b-f18602819492

Valitettavasti jäljet päättyvät tähän, Olli Heikkilän orkesterin kokoonpanosta tällä levytyksellä ei löydy tarkempia tietoja. On hyvin yleistä että taustalla soittavat studiomuusikot jäävät nimettömiksi vaikka heidän osallisuutensa olisi hyvinkin merkittävä kuten juuri tämän Kapteeni Tom -kappaleen basso-osuuden kanssa. Suomi Music Finland: Discographies -sivuston mukaan Olli Heikkilän orkesterin/yhtyeen soittajat ovat vaihdelleet levytysten myötä: 
https://finnishsongwriters.wordpress.com/tag/olli-heikkila/

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.