Margariini - Kasvirasvalevite. Ovatko kaksi eri asiaa vai sama asia kahdella nimellä: perinteisellä ja modernimmalla?

Kysytty
3.2.2023

Margariini - Kasvirasvalevite. Ovatko kaksi eri asiaa vai sama asia kahdella nimellä: perinteisellä ja modernimmalla?

Vastaus

Vastattu
3.2.2023

Pelkästään kasvirasvoista tehdyt margariinit eli kasvimargariinit erottaa kasvirasvalevitteistä oikeastaan vain tuotteen rasvaprosentti. Suomessa margariinin rasvapitoisuus on 40, 60 tai 80%. Jos rasvaprosentti on jokin muu, nimityksenä on rasvalevite.

Lähde:
Kaarina Turtia, Gastronomian sanakirja

4 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Onkohan tuo luokittelu suomalainen erikoisuus? Raision ja Unileverin "Kasvirasvalevite (vegetabliskt matfett)" valmistetaan toisessa EU-maassa, Belgiassa. Valmistajien sikäläisillä verkkosivuilla samat tuotteet ovat "margarine" sekä ranskaksi että hollanniksi.

Kasvirasvalevite: kasviperäisistä rasvoista saatu tuote, jonka rasvapitoisuus on
alle 39 %, 42 - 59 % tai 63 - 79 %.
Kasvimargariini: kasviperäisistä rasvoista saatu tuote, jonka rasvapitoisuus on
39 - 41 %, 60 - 62 % tai 80 - 89 %.

Levitettävät rasvat. Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus 1308/2013 muutoksineen

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.