Etsin kahta lastenkirjaa 1970-luvulta. Toinen on nimeltään Neljätoista nallekarhua. Osaatteko neuvoa, mistä sen voisi ostaa tai lainata? Toisen kirjan nimeä en…

Kysytty
28.2.2013

Hei!

Etsin kahta lastenkirjaa 1970-luvulta. Toinen on nimeltään Neljätoista nallekarhua. Osaatteko neuvoa, mistä sen voisi ostaa tai lainata? Toisen kirjan nimeä en muista, mutta se kertoo tytöstä, joka asui ankeassa ja harmaassa orpokodissa, jonne eräänä päivänä tuli tarkastajat, ja siksi päiväksi lastenkodin pihalle laitettiin tekonurmikko ja muistaakseni jotain leikkivälineitä yms. ja lapsia käskettiin laulamaan ja leikkimään iloisesti tuona päivänä jne. Tyttö kai pääsi lopulta paikasta pois, ehkä karkasi.

Suurkiitokset avustanne etukäteen!

Vastaus

Vastattu
28.2.2013
Päivitetty
20.3.2013

Hei!

Toinen kirja kuvaksesi perusteella tuntuisi viittaavan Marjatta Kurenniemen Anneli, Onneli ja orpolapset -teokseen.

Edellinen kirja, jonka nimen muistit, eli Neljätoista nallekarhua on ongelmallisempi. En löytänyt mistään luetteloista sen nimistä kirjaa, joten sen nimi oli ehkä joku muu.

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Voisiko olla: Liselotte M. Hallmeier: 10 pientä nallekarhua (1982)

Minäkin etsin sitä Neljätoista nallekarhua. Siinä oli äiti, isä ja pikku Timppa ja loput hänen sisaruksiaan. Timppa asui muistaakseni vanhempien kanssa ja lopuillla oli jokaisella oma koti puunkolossa.

Ontossa puussa asuvasta nalleperheestä kertoo Evelyn Scottin Neljätoista karhua (Tammi, 1971).

Tuo se juuri oli, Evelyn Scott oli tekijä, ja pikku Timppa ja vanhemmat sekä loput (sisarukset?), jotka kaikki asuivat omissa viehättävissä puunkoloissaan. Ne asunnot inspiroivat niin, että aloin harkita sisustusarkkitehdin uraa. Kirjassa oli todella lämmin tunnelma, maailma oli harmiton ja iloinen eikä se kertomus unohdu koskaan. Amazonilla tai muussa isossa verkkokaupassa myytiin englanninkielistä versiota joku vuosi sitten muistaakseni hintaan 600 dollaria! Mistähän voisi löytyä suomenkielinen kappale?

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.