Yritän etsiä tietoa/kirjallisuutta Suomenlinnan siviiliväestöstä 1950- ja 1960-luvuilla. HELMET-haulla löytyy paljon kirjoja, mutta päälle päin ei pysty…

Kysytty
9.3.2017

Hei,
Yritän etsiä tietoa/kirjallisuutta Suomenlinnan siviiliväestöstä 1950- ja 1960-luvuilla.

HELMET-haulla löytyy paljon kirjoja, mutta päälle päin ei pysty arvioimaan, käsitteleekö mahdollisesti aihetta. Onhan mahdollista myös, ettei HELMETissä ole, jos on muualla.

Vastaus

Vastattu
13.3.2017
Päivitetty
13.3.2017

Kävin läpi kokoelmamme Suomenlinna-aiheisia kirjoja mahdollisimman laajalti mutta valitettavan laihoin tuloksin. Suomenlinnaa käsitteleviä kirjoja kyllä on paljon, mutta juuri missään niistä ei käsitellä saarten väestöä eikä varsinkaan erikseen 1950- ja 1960-lukuja. Ainoa löytämäni kirja, josta saattaisi olla apua, on Ove Enqvistin ja MIkko Härön teos Varuskunnasta maailmanperinnöksi ( http://luettelo.helmet.fi/search*fin/?searchtype=X&SORT=D&searcharg=var… ), jonka luvussa Suomenlinna kaupunginosana -> Asukkaat on pari sivua tekstiä saarten väestöstä kyseisillä vuosikymmenillä.

Tutkin myös tieteellisten kirjastojen valikoimaa Melinda-tietokannasta, mutta sieltäkään ei sopivaa aineistoa tuntunut löytyvän.

Ehkä asiaa kannattaisi kysyä Suomenlinnan hoitokunnalta ( http://www.suomenlinna.fi/suomenlinnanhoitokunta/ota-yhteytta/ ). Myös Helsingin kaupunginarkistosta saattaisi löytyä tietoa ( http://www.hel.fi/www/tieke/fi/kaupunginarkiston-palvelut/ ).

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
Asiasanat
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.