Voiko shampoolla pestä koko vartalon tai saippualla hiukset? Onko väliä mitä käyttää, tarvitsevatko todellakin eri tuotteet?

Kysytty
14.6.2018

Voiko shampoolla pestä koko vartalon tai saippualla hiukset? Onko väliä mitä käyttää, tarvitsevatko todellakin eri tuotteet?

Vastaus

Vastattu
15.6.2018
Päivitetty
18.6.2018

Saippuan ja shampoon vaikuttavat aineet ovat erilaiset. Siksi ne ovat yleensä erillisiä tuotteita ja sopivat vain väliaikaisesti muuhun käyttöön. 

On saatavilla pesunesteitä ja palasaippuoita, jotka soveltuvat sekä hiusten- että vartalonpesuun. Kyseessä ovat erikoistuotteet tai luonnontuotteet, joilla on tähän kaksoiskäyttöön soveltuvat ominaisuudet.

Monikäyttöiset pesunesteet ovat yleensä niin sanottuja herkän ihon pesuaineita, jotka ovat usein apteekki- tai luontaistuotteita. Niitä löytyy helposti googlaamalla esimerkiksi hakulausekkeella pesuaineet hiuksille ja vartalolle .

Lisäksi on oliiviöjystä tai savesta valmistettuja palasaippuoita. Näitä tuotteita voi hakea internetistä vaikkapa hakulausekkeella palasaippua hiuksille ja vartalolle. Netissä on myös saatavissa kokemustietoa näiden tuotteiden käytöstä.

Kysy kirjastonhoitajalta –palvelussa on aiemmin vastattu samantyyppiseen kysymykseen. Vastauksen voi lukea osoitteessa https://www.kirjastot.fi/kysy/kuinka-saippua-vaikuttaa-voiko-shampoolla .

4 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
Asiasanat
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.