Verrattaessa ruokosokeria ja valkeaa kidesokeria, kumman ympäristöjalanjälki on suurempi kun huomioidaan ruokosokerin rahdit ja sokerijuurikkaasta valmistetun…

Kysytty
1.5.2019

Verrattaessa ruokosokeria ja valkeaa kidesokeria, kumman ympäristöjalanjälki on suurempi kun huomioidaan ruokosokerin rahdit ja sokerijuurikkaasta valmistetun kidesokerin valmistuksessa käytetyt kemikaalit (kasvatusalat lienee vastaavat toisiaan suhteessa lopputuotteeseen)?

Vastaus

Vastattu
8.5.2019
Päivitetty
8.5.2019

Ympäristöjalanjäljen arviointi on monen tutkimuslaitoksen piirissä mitä ajankohtaisin aihe. Suomen ympäristökeskuksen sivulla kerrotaan, että Euroopan komissio on (vuonna 2018) julkaissut uuden ympäristöjalanjäljen laskentamenetelmän, katso  https://www.syke.fi/fi-FI/Ajankohtaista/Uusi_ymparistojalanjalki_muuttaa_ymparis(47963). Laskentamenetelmiä kuitenkin vasta kehitellään yksittäisten tuotteiden vertailuun sopiviksi.

Aiheesta voisi kuitenkin kysyä Luonnovarakeskuksen asiantuntijoilta. Yhteystiedot löytyvät sivulta https://www.luke.fi/tietoa-luonnonvaroista/ruoka-ja-ravitsemus/ruoan-ilmastovaikutukset/

 

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.