Työskentelen Vantaan kaupungilla lasten ja nuorten kirjastovirkailijana, ja haluaisin tiedustella, mitä tekijänoikeudellisia tai muita asioita on otettava…

Kysytty

Hei. Työskentelen Vantaan kaupungilla lasten ja nuorten kirjastovirkailijana, ja haluaisin tiedustella, mitä tekijänoikeudellisia tai muita asioita on otettava huomioon, että voisin pitää leffaillan (esim. S- tai 7-ikärajainen Disney-piirretty) tai fanikatsomon (tulevat jalkapallon em-kisat, jotka näkyvät Yle Areenassa) kirjaston tiloissa? Kiitos!

Vastaus

Vastattu

Elokuvan ja tv-ohjelman tekijällä on tekijänoikeuslain mukaan yksinoikeus teokseensa. Elokuvan tai tv-ohjelman julkiseen esittämiseen tarvitaan lähtökohtaisesti aina tekijän tai oikeudenhaltijan lupa. Tämä tarkoittaa, että elokuvan tai tv-ohjelman näyttämiseen kirjastossa tarvitaan lupa/lisenssi.

En osaa sanoa millaiset käytännöt Vantaan kaupungin kirjastolla on tekijänoikeuslupien/-lisenssien hankinnassa. Onko kirjastoihin hankittu jotain yleisempiä lisenssejä vai hankitaanko lisenssit tapauskohtaisesti tiettyä tilaisuutta varten? Suosittelen, että tiedustelet asiaa seuraavaksi omassa organisaatiossasi.

2 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.