Iisalmi

Viimeisimmät vastaukset

13 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–13.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Kertoisitko kaikki nimestä Vertti ja sen alkuperästä 1907 Vertti on Eevert -nimen puhuttelumuoto. Almanakassa Eevertin nimipäivä on 9.9. Eevert on lyhentymä saksalaisesta nimestä Eberhard, alasaksan Everhard, Evert "luja, voimakas kuin karju". Lähde: Uusi suomalainen nimikirja / etunimet: Kustaa Vilkuna, avustajat Marketta Huitu ja Pirjo Mikkonen ; sukunimet: Pirjo Mikkonen, Sirkka Paikkala (Helsingissä : Otava, 1988) ISBN: 951-1-08948-X (sid.)
Mikä olisi oikea tapa kääntää sana "ammattiopisto" englanniksi? 2342 Lähes kaikki Suomen ammattiopistot ovat kääntäneet nimensä muotoon Vocational College. Ammatti-instituutit käyttävät puolestaan muotoa Vocational Institute.
Minkä arvoinen on 2 euron kolikko, jossa on vuosiluvut 1917 ja 2007, sivuilla 12 tähteä, ja oikealla lukee pienellä FI. Kuvassa näyttäisi olevan jotain… 14133 Raha on Suomen 90-vuotisen itsenäisyyden kunniaksi lyöty erikoisraha, joka laskettiin liikkeelle juuri ennen vuoden 2007 itsenäisyyspäivää. Tietoa rahasta mm. täältä: http://www.kolikot.com/raha/1837 Rahaa on myyty 2 eurolla eli sen normaalilla arvolla.
Mistä kirjastosta löytyy Jim Huttonin kirja Mercury and Me? 1040 Kirja on ainakin Lahden, Kouvolan, Rovaniemen ja Mikkelin kirjastoissa. Voit pyytää sitä kaukolainaksi lähikirjastosi kautta.
Lapseni sai lasten muskari- videokasetin tuttavilta. Muskarissa esiintyy Susanna Haavisto ja Juha Muje (Pööpöti) ja video on tehty ilmeisesti 1990-luvulla… 4039 1990-luvun alkupuolella on julkaistu kolme Muskari-nimistä videota, joissa Susanna Haavisto ja Juha Muje esiintyvät. Videot on ohjannut Tapani Hovinen. Kirjastoista niitä löytyy kaksi, kolmaskin on varmaan aiemmin ollut joissakin kirjastoissa, mutta on loppuun kulumisen takia jouduttu poistamaan. Muskari 1 on Lappeenrannan ja Muskari 2 Kajaanin kaupunginkirjastojen kokoelmissa. Videot voi saada kaukolainaksi omaan kirjastoon. Täältä löytyy tietoa Iisalmen kaupunginkirjaston kaukopalvelusta: http://www.iisalmi.fi/?deptid=17927
Mitä nimi Sini tarkoittaa japaniksi? 1039 'Sini' ei voi olla japanilainen sana, sillä japanissa ei ole äänettä 'si'. Sen voisi korvata äänteillä 'shi' tai 'zi' eli nimen voisi kirjoittaa muodoissa 'shini' tai 'zini'. Nämä eivät ole kuitenkaan merkitse mitään. 'Shini' voisi olla keinotekoinen yhdyssana, jonka alkuosan 'shi' viittaisi esim. kuolemaan.
Mikähän mahtaa olla Aake nimen tausta? Entä Ukko? Entä Ilmari? 2434 Pentti Lempiäisen Suuri etunimikirja (WSOY 1999) antaa nimistä seuraavat tiedot: Aake on todennäköisesti tanskalaisen lyhennelmän (Aage, Aghi) suomalainen versio nimestä Achatius/Akatius (lat., kreik. syytön). Nimi on kuulunut roomalaiselle sotapäällikölle, joka legendan mukaan surmattiin 100-luvulla Araratin vuorella. Ukko on muinaisten suomalaisten ukkos- ja ylijumala, sateen kasvattaja. Ukko vastasi skandinaavista Odin -jumalaa. Ilmari on vanha ilma-sanasta muodustunut suomalainen nimi. Ilmari oli myös hämäläisten jumala, joka mm. suojeli matkustavaisia. Kalevalassa seppä Ilmarinen takoi taivaankannen ja Sammon. Hän on yksi eepoksen sankareista, vakavan, rauhallisen, rehellisen ja uskollisen ihmisen esikuva
Teen tutkielmaa Marja-Leena Tiaisesta ja internetin tietomäärä hänestä on yllättävän vähäinen.. Onkohan olemassa kirjaa tms. missä hänestä ja hänen elämästään… 1300 Tässä muutamia sivustoja: https://www.kirjasampo.fi/fi/kulsa/kauno%253Awriter_37 https://www.kirjasampo.fi/fi/node/198 http://www.nuorisokirjailijat.fi/tiainen-marja-leena.html https://www.tammi.fi/kirjailija/marja-leena-tiainen Marja-Leena Tiaisesta on kirjoitettu parissa kirjassa: Matka mielikuvitukseen : lasten- ja nuortenkirjailijat kertovat teostensa taustoista / toimittanut Päivi Heikkilä-Halttunen, Helsinki : Tammi, 2004 Palkitut kotimaiset lasten- ja nuortenkirjat 1990-2002 / toim. Kaarina Kolu ja Teresia Volotinen. Helsinki : BTJ Kirjastopalvelu, 2003 Kotimaisia lasten- ja nuortenkirjailijoita. 3 / toim. Ismo Loivamaa Helsinki : BTJ Kirjastopalvelu, 2001 Lukufiilis, Virikkeitä ja Onnimanni –lehdet ovat muiden ohella...
Alli Nissisen sanoittamat lastenlaulut 1452 Opettaja, toimittaja ja kansanedustaja Alli Nissinen kirjoitti satuja, runoja, novelleja ja tietokirjallisuutta. Hän myös käänsi lastenkirjoja ja oppikirjoja. Suomen kansallisdiskografia Violan mukaan Alli Nissisen sanoitus on lukuisissa lastenlauluissa. Violan kautta löytyvät äänitteet ja nuotit, joissa on hänen tekstejään, mutta ei eriteltyinä sen mukaan, missä lauluista on nimenomaan Nissisen teksti. Valitettavasti lastenlaululuetteloa ei voi siksi meidän lähteidemme avulla laatia. Violasta pääset tekemään hakuja täältä: https://viola.linneanet.fi/cgi-bin/Pwebrecon.cgi?LANGUAGE=Finnish&DB=lo…
Haluaisin tietää pystyykö kirjastoalaa opiskelemaan oppisopimuksella? 1482 Ainakin Keravan ammattiopistossa voi opiskella kirjastoalaa oppisopimuksella. Lisätietoja saat täältä: http://www.keuda.fi/portal/ Työministeriö on koonnut paketin kirjastoalan koulutusmahdollisuuksista. Sieltä löytyy tietoa myös oppisopimuskoulutuksesta. Sen löydät täältä: http://www.mol.fi/mol/fi/99_pdf/fi/01_tyovoimapalvelut/06_koulutus_ja_a… Tervetuloa kirjastoalalle!
Mistä löytäisin kirjoja, artikkelia ja tutkimuksia (esim. väitöskirja), joka käsittelisi mielenterveyteen liittyvää verkostotyötä, verkostokarttoja jne.? 1097 Verkostotyöstä ja verkostokartoista löytyy kirjoja ja artikkeleja. Koulusi kirjastossa käytössäsi on Linda-tietokanta, jolla voit etsiä mm. tutkimuksia aiheesta asiasanalla verkostotyö, artikkeleja voit etsiä samoin Arto-tietokannasta. Tässä muutamia: Härkönen, Tuuli: Nuoren kiinnittäminen viranomaisverkostoon, verkostonäkökulma rikoksilla ja päihteillä oirehtivien nuorten kanssa tehtävään sosiaalityöhön, Pro gradu -työ, 2001 Pesonen, Arja: Asiantuntijuus ja osaaminen sosiaali- ja terveysalan mielenterveystyössä : pari-, tiimi- ja verkostotyö sekä muutos ja työssä jaksaminen, 2005 Seikkula, Jaakko: Dialoginen verkostotyö Tammi, 2005 Arnkil, Tom Erik Avoimet dialogit ja ennakkointidialogit : sosiaaliset verkostot psykososiaalisessa työssä...
Mistä löydän tietoa psykodynaamisesta teoriasta/viitekehyksestä? 1210 TYT / Avoin yliopisto - Sosiaalipsykologian verkko-opinnot (linkit alla)löytyy tarkempaa ja lisää tietoa. Kirjoja voi kysellä kirjastoista tarkempaa tutkimusta varten. Esim. Monsen, Kirsti: Psykodynaaminen fysioterapia Engblom, Päivikki: Naisen itsekokemus, identiteetti ja psykodynaaminen psykoterapia syömishäiriöissä Tiihonen, Eljas: Psykodynaaminen organisaatiomalli TYT / Avoin yliopisto Omanlaisensa teorian yksilön psykologisesta rakenteesta kehitti Sigmund Freud psykoanalyysissaan, jota nimitetään myös psykodynaamiseksi teoriaksi persoonallisuudesta. Psykoanalyysi muodostaa oman laajan teoriaperinteensä, joten tässä esitetään vain muutamia perusajatuksia. Jatkuu osoitteessa: http://www.uta.fi/tyt/avoin/verkko-opinnot/sosiaalipsykologia...
Mistähän mahtaisi löytyä tarkkaa karttaa Rautavaaran Tiilikan ja Keyrityn alueista. Kartalla pitäisi näkyä alueen lammet, joet ja tiet, myös metsäautotiet… 1263 Maanmittauslaitos on julkaissut Rautavaaran alueelta mm. nämä maastokartat (1: 20 000): Tiilikka (2005) ja Ala-Keyritty (2001) . Näissä kartoissa näkyvät hyvin jo esim. lammet, joet ja tiet. Iisalmen pääkirjastossa on käsikirjastossa (ei-lainattavana) Ala-Keyrityn kartta, mutta Tiilikan karttaa Iisalmessa ei ole. Maanmittauslaitoksen Kansalaisen karttapaikasta löytyy hyviä ja yksityiskohtaisia maastokarttoja: http://kansalaisen.karttapaikka.fi/kartanhaku/osoitehaku.html?lang=FI Käyttöehdot ja tiedot tekijänoikeuksista kannattaa lukea ennen käyttöä. Karttapaikan kautta voi myös tilata karttoja itselleen.