Terve. Hieman kiperämpi kysymys. Harrastan warhammer 40k figupeliä. Mikä pelissä vetoaa ihmisen psyykkeeseen ja tekee siitä kiinnostavan? Esimerkiksi Macig-the…

Kysytty
4.8.2009

Terve. Hieman kiperämpi kysymys. Harrastan warhammer 40k figupeliä. Mikä pelissä vetoaa ihmisen psyykkeeseen ja tekee siitä kiinnostavan? Esimerkiksi Macig-the gathering-korttipelin kiinnostuksen kai selittää metsästäjä-keräilijä vaisto, joka löytyy kaikilta aika syvältä...

P.S tässä urli wikipediaan ihan ajan säästämiseksi. http://en.wikipedia.org/wiki/Warhammer_40,000

Dankkeschön.

Vastaus

Vastattu
6.8.2009
Päivitetty
6.8.2009

Kävin Warhammer- pelaajien pelipaikassa (Games-workshop) Helsingin Kamppikeskuksessa kysymässä mikä saa pelaajat rakentamaan pelejään useita vuosia eli mikä niissä peleissä oikein kiinnostaa. Jotkut ovat olleet alan harrastajina jo jopa yli 20 vuotta.
Ensimmäisenä siellä pelaajilla tuli mieleen ylpeys. Siis voi olla ylpeä omasta armeijasta, jonka on itse maalannut ja luonut ja luonut sille oman strategian. Harrastaminen vaatii hyviä kädentaitoja ja pikkutarkkuutta ja samalla myös luovuutta, koska kyse on fantasiasta. Luovuutta pitää olla, jotta pärjäisi, koristelussa ja myös itse peleissä pitää tehdä luovia ratkaisuja.
Hyvällä pelaajalla on siis monenlaisia taitoja, joista hän on ylpeä. Tätä ylpeyden tunnetta voisi verrata siihen tunteeseen, jota ihminen tuntee silloin kun hän hallitsee oman elämänsä hyvin.
Joten oman elämän hallinta voisi olla yksi motiiveista, jotka saavat pelaamaan yhä paremmin.

Miniatyyripeli on strategia- tai sotapeli, jota pelataan pelin hahmoja esittävillä miniatyyreillä eli pienikokoisilla figuureilla. Pelissä voi myös olla pienoiskokoisia ajoneuvoja. Pelit käydään pöydällä tai muulla sopivalla alustalla. Pelit voivat kuvata joko historiallisia tapahtumia tai pohjautua johonkin sci-fi- tai fantasiamaailmaan.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Miniatyyripeli
http://fi.wikipedia.org/wiki/Games_Workshop
http://www.games-workshop.com/gws/home.jsp

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
Asiasanat
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.