Teen äidinkielen päättötyötä Väinö Linnasta ja minua kiinnostaisi se, millaisen vastaanoton Täällä Pohjantähden alla -kirja sai ilmestyessään. Miten ihmiset…

Kysytty
23.1.2017

Hei! Teen äidinkielen päättötyötä Väinö Linnasta ja minua kiinnostaisi se, millaisen vastaanoton Täällä Pohjantähden alla -kirja sai ilmestyessään. Miten ihmiset suhtautuivat kirjaan ja mitä mielipiteitä kirja herätti? Olen yrittänyt etsiä tietoa kyseisestä aiheesta mutta etsintäni ei ole tuottanut tulosta. Voisitteko ystävällisesti auttaa?

Vastaus

Vastattu
30.1.2017
Päivitetty
30.1.2017

Yrjö Varpion teoksessa "Väinö Linnan elämä" (WSOY, 2006) käsitellään ”Täällä Pohjantähden alla” -trilogian vastaanottoa. Muissakin Linnaa käsittelevissä teoksissa saattaa olla jotakin tietoa teosten vastaanotosta. Jos erityisesti reaktiot ulkomailla kiinnostavat, kannattaa tutustua Varpion teokseen ”Pentinkulma ja maailma” (WSOY, 1979).

Hyvä keino voisi olla myös "Täällä Pohjantähden alla" -sarjan lehtiarvostelujen lukeminen. ”Suomen kirjailijat 1945-1980” (Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, 1985) sisältää valikoidun listan Linnan teosten lehtiarvosteluista. Lehtiä tosin voi olla hankalampi saada käsiinsä, mutta osa saattaa olla kirjastossa mikrofilmiltä luettavissa.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä kysymyksesi.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Mikä on tuttu lemmikkieläin, joka syö hiiriä?