Tarvitsisin (tieto)kirjoja, jotka käsittelevät fantasiaa ja fantasiakirjallisuutta. Mitä tieteellisempi teos, sitä parempi.

Kysytty
4.12.2001

Tarvitsisin (tieto)kirjoja, jotka käsittelevät fantasiaa ja fantasiakirjallisuutta. Mitä tieteellisempi teos, sitä parempi.

Vastaus

Vastattu
4.12.2001
Päivitetty
4.12.2001

hei,

Haku yliopistokirjastojen yhteisluettelosta Lindasta tuotti hakusanoilla "fantasiakirjallisuus" ja "kirjallisuudentutkimus" 70 viitettä. Samoin sanoilla "tieteiskirjallisuus" ja "kirjallisuudentutkimus". Lindaa voit käyttää ainakin Helsingin yliopiston opiskelijakirjastossa (Vuorikatu 7) sekä kaupunginkirjaston asiakastyöasemilla. Haluamiesi teosten saatavuustiedot voit sitten tarkistaa joko plussasta http://www.libplussa.fi/ tai helkasta (Helsingin yliopiston kirjastot) http://helka.csc.fi/. Plussasta löytyy noin 16 viitettä samaisilla sanoilla. Valitse monipuolinen haku ja hae teoksia joiden asiasana on fantasiakirjallisuus ja tarkenna toiseksi asiasanaksi kirjallisuudentutkimus.

Voisit pohjustukseksi lukaista fantasiakirjallisuusartikkelin teoksesta Missä mennään? kirjallisuuden lajeja ja ilmiöitä. Kanerva Eskola, Antti Granlund ja Markku Ihonen (toim.). Tampereen yliopisto, Tampere, 1998. Ja
Bengtsson, Niklas; Mielikuvituksen rajaton riemu - bibliografia ja johdatus fantasiakirjallisuuteen. Lukukeskus, BTJ Kirjastopalvelu, Helsinki, 2000.

ja internetistä:
http://www.uta.fi/laitokset/taide/kirjallisuus/scifi/kirjoittaminen.html
http://www.hallinto.oulu.fi/viestin/t-pisto/7-01/sinisalo.htm

lisäksi:
Makupalojen tieteiskirjallisuus -linkit http://www.makupalat.fi/kirjat1b.htm

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.