Tarvitsen tietoa oppimisympäristöstä....ja tarkemmin sanottuna siitä miten opettaja vaikuttaa oppimisympäristössä oppilaaseen.mitkä teokset tästä kertovat…

Kysytty
23.9.2002

tarvitsen tietoa oppimisympäristöstä....ja tarkemmin sanottuna siitä miten opettaja vaikuttaa oppimisympäristössä oppilaaseen.mitkä teokset tästä kertovat parhaiten?

Vastaus

Vastattu
23.9.2002
Päivitetty
23.9.2002

Erilaisista oppijoista ja oppimisympäristöistä on kirjoitettu niin paljon teoksia, että on vaikea arvioida mitkä niistä ovat kannaltasi relevantteja, varsinkin kun et sen tarkemmin määrittele minkä ikäisistä oppijoista tai millaisesta oppimisympäristöstä on kysymys. Listan erilaisia oppimisympäristöjä käsittelevistä kirjallisuusviitteistä saat kirjaston kokoelmatietokannasta http://kirjasto.lahti.fi/riimi/zgate.dll? valitsemalla pudotusvalikosta hakuehdoksi "asiasana" ja kirjoittamalla hakusanaksi "oppimisympäristö". Haun tuloksena saat 64 viitettä. Erilaisia hakusanoja ja niiden yhdistelmiä kannattaa myös kokeilla. Esim. asiasana "opettaja-oppilassuhde" tuottaa tulokseksi 11 viitettä ja sanojen "opetus" ja "vuorovaikutus" yhdistelmä 25 viitettä. Mikäli jokin teos vaikuttaa oppimistehtäväsi kannalta hyödylliseltä, kannattaa katsoa vielä teoksen tarkat tiedot (=klikkaa viitteen edessä olevaa kuvaa, esim. kirjan kuva). Näin saat tarkemman käsityksen teoksen sisällöstä. Esimerkiksi Opettajuuden psykologia -niminen teos käsittelee opettaja-oppilassuhdetta, opetustilanteessa esiin tulevaa vuorovaikutusta ja opetustaitoa. Mahtaisiko siitä olla apua oppimistehtäväsi kannalta?

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.