Tänään kaupungilla kaverin kanssa epämieluisan asian puheeksi tullessa tokaisin: "No voi perseensuti!" Seuralaiseni oudoksui kirosanavalintaani. Nyt illalla…

Kysytty
22.11.2020

Hei. Tänään kaupungilla kaverin kanssa epämieluisan asian puheeksi tullessa tokaisin: "No voi perseensuti!" Seuralaiseni oudoksui kirosanavalintaani. Nyt illalla tilanne tuli mieleen, ja aloin pohtia, mikä tämä selittämätön perseensuti on. Kokemieni 21:n ikävuoden aikana en ole ilmaisun juuriin missään törmännyt. Osaisitteko te selvittää minulle perseensudin etymologiaa ja alkuperää?

Vastaus

Vastattu
24.11.2020
Päivitetty
24.11.2020

'perseensuti' on yhdyssana, jonka Jari Tammi määrittelee hauskasti Suuressa kirosanakirjassa seuraavassa kirjaston antamassa vastauksessa:

[Jari Tammi] Suuressa kirosanakirjassaan (Kuippana 2002) perseensudista näin: "Tarunhohtoinen amuletti - tiukan paikan tullen jokainen duunari manaa esiin perseensutia ennen kuin turvautuu saatanallisiin säkeisiin. Kukaan ei ole sitä sutia nähnyt tai käyttänyt, mutta kaikki tietävät sen olevan olemassa ja puhuvat siitä. Suomalaisen kiromaiseman Loch Ness."

http://www.kysy.fi/kysymys/mista-tulee-sanonta-perseensuti

4 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä kysymyksesi täältä.

Kommentit

Onko tuo kirosanakirja juuri se ensimmäinen julkaisu johon sana on päässyt mukaan?

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Mikä on tuttu lemmikkieläin, joka syö hiiriä?