Mikä ötökkä kahvipannussa

Kysytty
7.8.2022

Tänä aamuna löytyi suodatinkahvipannusta kahvinkeiton jälkeen kun kahvia oli enään pikkuisen jäljellä joka oli juuri ennen keittoa huuhdeltu raanavedellä useaan kertaan kuoleenna noin 2cm pitkä viiksineen joku ötökkä eikä se ole voinnu mennä kahvin mukanna koska suodatin oli ehjä, etsin Suomen luonto-opas kirjasta kuvan mukaan voisko olla keittiökoisa, kyseessä on vanhempi kerrostalo ollaan asuttu vasta 2 kuukautta eikä omakotitalossamme koskaan olla nähty tälläisiä, kuva on puhelimessa ja ötökkä tallessa voisinko lähettää jonnekin kuvan.

Vastaus

Vastattu
12.8.2022

Helsingin kaupungin ympäristökeskuksen julkaisema tuholaisesite sisältää hyvät tunnistuskuvat: https://www.hel.fi/static/ymk/esitteet/tuholaisesite.pdf.

Tuholaistorjuntayrityksen sivulla lajia voi määrittää tuntomerkkien perusteella: https://www.anticimex.fi/tunnista-tuhoelain.

Valokuvaa voi hyödyntää esim. Googlen kuvahaussa, joka etsii samankaltaisia kuvia (ohje: https://support.google.com/websearch/answer/1325808?hl=fi&co=GENIE.Plat…). On olemassa myös puhelimeen ladattavia sovelluksia, joiden avulla voi etsiä kuvaa vastaavaa hyönteistä.

Jos laji jää kaikesta huolimatta mysteeriksi, voi kokeilla yhteydenottoa Luonnontieteelliseen keskusmuseoon (LUOMUS): https://luomus.fi/fi.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.