Sisälle tuli ampiaiskuningatar. Katosi jonnekin. Koska perheessä on viiden kuukauden ikäinen vauva, alkoi huolestutta kuningattaren vaarallisuus. Pistääkö…

Kysytty
5.6.2019

Sisälle tuli ampiaiskuningatar. Katosi jonnekin. Koska perheessä on viiden kuukauden ikäinen vauva, alkoi huolestutta kuningattaren vaarallisuus. Pistääkö ampiaiskuningatar ihmistä ? Pistin sillä varmaan on ja ei liene koristeena.

Vastaus

Vastattu
12.6.2019

Ampiaiskuningatar etsii paikkaa, jonne se voi perustaa pesän. Jos pesää ei sisätiloissa näy, kuningatar on joko löytänyt tiensä ulos tai mahdollisesti kuollut. Jos pesä olisi sisällä, siihen liittyvä aktiivinen lentäminen paljastaisi sen sijainnin nopeasti. Ampiaiskuningattaren tehtävänä on tuottaa uusia ampiaisia, eikä sillä ole motivaatiota käydä pistämässä ihmistä - kuten ei ampiaisilla muutenkaan. Häirittynä ja ahdisteltuna mikä tahansa ampiainen puolustautuu, mutta vaaraa vauvalle tuskin on. Huolestuisin vain, jos sisätiloissa lentäisi jatkuvasti suuri määrä ampiaisia. Se viittaisi pesän sijaintiin jossain turhan lähellä.

Heikki Poroila

13 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
Asiasanat
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.