Raakakaakaota markkinoidaan terveyselintarvikkeena. Sisältääkö raakakaakao merkittävästi enemmän kivennäis- ja hivenaineita ja antioksidantteja verrattuna…

Kysytty
1.10.2017

Hei! Raakakaakaota markkinoidaan terveyselintarvikkeena. Sisältääkö raakakaakao merkittävästi enemmän kivennäis- ja hivenaineita ja antioksidantteja verrattuna tavalliseen tummaan kaakaojauheeseen? Onko tästä löydettävissä tieteellisesti luotettavia tutkimuksia?

Vastaus

Vastattu
2.10.2017
Päivitetty
2.10.2017

Ilmeisesti tutkimuksissa on huomattu jonkinlaista tieteellistä eroa erilailla käsiteltyjen kaakaopapujen flavonoidipitoisuuksissa.

PubMed tietokannasta (Helmet tietokannat) hakusanalla Raw cocoa, löytyy esim. Seuraava tutkimus:

Physicochemical properties and antioxidant capacity of raw, roasted and puffed cacao beans.

Hu S, Kim BY, Baik MY.
Food Chem. 2016 Mar 1;194:1089-94. doi: 10.1016/j.foodchem.2015.08.126. Epub 2015 Aug 29.

Samasta tietokannasta löytyy muitakin tutkimuksia kaakaosta.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.