Psykologian hyllykössä on aihepiiriltään ja tieteellisen näkökulman kannalta hyvin eritasoista opusta. Minkä vuoksi sekaan on laitettu jos jonkinmoista Tunne…

Kysytty
22.12.2014

Hei,
psykologian hyllykössä on aihepiiriltään ja tieteellisen näkökulman kannalta hyvin eritasoista opusta. Minkä vuoksi sekaan on laitettu jos jonkinmoista Tunne itsesi/ Näin isket naisen/ Löydä sisäinen vapautesi -oppaita psykologiaa tieteellisemmin käsittelevien kirjojen sekaan? Ymmärrän, että nuo käsittelevät ihmisen käyttäytymistä, mutta eikö jaottelu suoraan itsehoito-oppaisiin ja psykologiaa käsitteleviin teoksiin olisi selvempi. Jälkimmäisellä tarkoitan enemmän tutkivaa ja toteavaa kirjallisuutta kuin lukijaa neuvovaa käsikirjaa. Jos ne välttämättä pitää olla samassa luokassa, voitaisiinko niitä eritellä niin, että suhde olisi tasapuolisempi. Tällä hetkellä yhtä kyseistä tieteenalaa käsittelevää kirjaa vastaa useampi vapaamielisemmin kirjoitettua kirjaa, jotka eivät välttämättä vastaa käsitystä tieteellisestä teoksesta.

Vastaus

Vastattu
27.12.2014
Päivitetty
27.12.2014

Huomiosi on ihan oikea. Vaasan kaupunginkirjasto on yleinen kirjasto ja noudatamme yleisten kirjastojen luokitusjärjestelmää (YKL), jota käytetään kaikessa aineistossamme, myös esim. lääketieteellisessä kirjallisuudessa, johon kuuluvat myös erilaiset itsehoito-oppaat. Aineisto luokitellaan aiheen mukaan luokkiin ja samaan luokkaan tulee kaikki samaan aiheeseen liittyvä, mutta laadullisesti hyvinkin kirjava materiaali. Tilaamamme aineisto on jo tilattaessa luokiteltu ykl-luokkiinsa.
Hankimme kaiken suomen ja ruotsin kielellä ilmestyvän ”vakavamman” tieteellisen psykologisen aineiston. Tätä aineistoa ei ilmesty kovin paljon. Populaaripsykologista aineistoa julkaistaan ja myös hankitaan paljon, koska sillä on myös suuri kysyntä.
Tieteellisillä kirjastoilla on omat luokitusjärjestelmänsä ja niiden kriteerit hankinnoille poikkeavat yleisistä kirjastoista. Vaasassa oleva tieteellinen kirjasto Tritonia on avoin kaikille.

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.