Opetellaan tässä käyttämään uutta Vaarakirjastot-tietokantaa emmekä saa mitään selvää miten hakuohjelma toimii. Onko teillä jossain ohjetta tähän uuteen…

Kysytty
10.9.2014

Opetellaan tässä käyttämään uutta Vaarakirjastot-tietokantaa emmekä saa mitään selvää miten hakuohjelma toimii. Onko teillä jossain ohjetta tähän uuteen tietokantaan ja sen käyttöön?

Vastaus

Vastattu
12.9.2014
Päivitetty
12.9.2014

Vaarakirjastot -tietokannan ohje löytyy osoitteesta http://kohasuomeksi.wikispaces.com/12.+Nettikirjasto Oikeassa reunassa olevasta sisällysluettelosta (Table of Contents) pääsee klikkaamalla haluamaansa kohtaan ohjeessa. Ohjeessa käsiteltävä kohta on kehystetty punaisella.
Perus- ja tarkennetun haun ero on, että tarkennetussa haussa haluamansa hakuehdot (tekijä, nimeke, aihe jne.) voi valita alasvetovalikoista ja yhdistää hakuehdoilla (ja, tai, ei) toisin kuin perushaussa, jossa kaikki ehdot kirjoitetaan peräkkäin. Tarkennetussa haussa voi myös valita hakuun erilaisia rajauksia kuten esim. haluamaansa aineistolajikuvaketta klikkaamalla tai kirjoittamalla julkaisuajan alareunassa olevaan laatikkoon. Perushaussa rajauksia voi tehdä hakutulokset saatuaan klikkaamalla vasemmassa reunassa otsikon Tarkenna hakua alla olevasta suodatinluettelosta haluamiaan suodattimia. Suodattimia voi käyttää myös tarkennetun haun tuloksiin.

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.