Onko tutkimusta mitä eroja on mullassa kasvatettujen ja vesiviljeltyjen kasvisten (tomaatti, kurkku etc.) välillä maun ja ravintoarvojen suhteen kun ympäristöolosuhteet (valo, lämpö, ilmankosteus, hiilidioksidipitoisuus) muuten vastaavat toisiaan?
Vastaus
Tässä muutama tutkimus aiheesta. Näyttää siltä, että hydroviljeltyjen ja mullassa kasvatettujen kasvisten ravintoarvot ovat varsin samanlaisia.
- https://www.scirp.org/html/8-2701607_57359.htm
- http://www.agriculturejournal.org/volume7number2/effects-of-soil-and-soil-less-culture-on-morphology-physiology-and-biochemical-studies-of-vegetable-plants/
- https://www.researchgate.net/publication/272786163_Influence_of_Soilless_Culture_Substrate_on_Improvement_of_Yield_and_Produce_Quality_of_Horticultural_Crops
- https://well.blogs.nytimes.com/2016/12/23/are-hydroponic-vegetables-as-nutritious-as-those-grown-in-soil/#:~:text=Traditionally%2C%20plants%20obtain%20nutrients%20from,is%20misted%20onto%20the%20roots.)
Kommentoi vastausta