Onko teollisuusompelukoneissa/-saumureissa käytetty koskaan vetohihnoja, jotka sisältäisivät asbestia? Autojen tuulettimenhihnoissahan oli asbestia ja…

Kysytty
19.6.2011

Onko teollisuusompelukoneissa/-saumureissa käytetty koskaan vetohihnoja, jotka sisältäisivät asbestia? Autojen tuulettimenhihnoissahan oli asbestia ja korjaamotyöntekijät tietämättään altistuivat sille ja monet saivat myöhemmin hengityssairauden esim. asbestoosin.
Entisenä tekstiilityöntekijänä en keksi muuta paikkaa mistä tätä voisin kysyä - olen hiukan huolissani terveydentilastani...
Kiitos etukäteen vastauksesta.

Vastaus

Vastattu
20.6.2011
Päivitetty
20.6.2011

Asbestin käytöstä voitte kysyä seuraavista paikoista:

Ympäristöministeriö http://www.ymparisto.fi/default.asp?node=4128&lan=fi. Sivulta voi ottaa yhteyttä ja kysyä aiheesta lisää.

Työsuojeluhallinto http://www.tyosuojelu.fi/fi/asbesti#. Kysymyksiä voi lähettää sivun alareunan Palaute-painikkeen kautta.

Hengitysliitto http://www.heli.fi/Hengitysilma/Sisailma/Muita-sisailmaongelmia/Asbesti/. Hengitysliitolla on paikallisyhdistys myös Iitissä, Iitin hengitysyhdistys ry http://www.heli.fi/iitti.

Terveydentilan voi parhaiten tarkistuttaa terveyskeskuksessa tai keuhkotautien erikoislääkärillä.

Terveydestä voi kysyä myös netissä, esim. Verkkoklinikalla http://www.verkkoklinikka.fi/verkkolaakarit/. Se ei kuitenkaan korvaa lääkärissäkäyntiä.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.