Onko fono.fi äänitetietokannassa olevia J. Alfred Tanner cd-levytyksiä saatavissa mistään kirjastosta? Näkyi olevan Tannerin kaikki levytykset 6 eri cd-levyllä…

Kysytty
18.6.2011

Onko fono.fi äänitetietokannassa olevia J. Alfred Tanner cd-levytyksiä saatavissa mistään kirjastosta? Näkyi olevan Tannerin kaikki levytykset 6 eri cd-levyllä.

osoite liitteenä: http://www.fono.fi/Dokumentti.aspx?kappale=J.+Alfred+Tanner+1&culture=f…

Vastaus

Vastattu
22.6.2011
Päivitetty
7.9.2018

Tuollaista Tannerin levytykset sisältävien CD-levyjen sarjaa ei näytä löytyvän kirjastoista eikä periaatteessa kaiken Suomessa ilmestyneen musiikin sisältävästä Viola-tietokannastakaan. Ehkäpä kyseessä on jokin Ylen sisäiseen käyttöön tehty levy eikä varsinainen yleinen julkaisu.

Sen sijaan 15 Tannerin esittämää kappaletta löytyy digitoituina Raita-tietokannasta osoitteesta http://www.doria.fi/handle/10024/66373/browse?value=Tanner%2C+J.+Alfred…. Tannerin kappaleita on enemmänkin digitoituina Kansalliskirjastossa, joten niitä voi halutessaan kuunnella siellä. Osittain samoja kappaleita kuin Raita-tietokannassa löytyy myös Ylen Elävästä arkistosta osoitteesta http://www.yle.fi/elavaarkisto/?s=s&g=8&ag=47&t=325&a=2528. Kappaleita voi vilkaista myös YouTubesta osoitteesta http://www.youtube.com/results?search_query=%22J.+Alfred+Tanner%22&aq=f. Aikaisemmin Ylen tai Suomen ääniarkiston sivuilla oli Tannerin kappaleita vielä enemmän, mutta nyt niitä ei näytä enää löytyvän.

CD-levy ”J. Alfred Tanner ystävineen” (Fazer Records, 1996) sisältää useita Tannerin kappaleita, mutta juuri muuten hänen tuotantoaan ei ole juuri ilmestynyt CD-versioina. Jos laulujen sanat kiinnostavat, Tannerin tuotanto löytyy nuottikirjasta ”Kuolemattomat kupletit” (Kanerva, 1946; myös uudempia painoksia).

4 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.