Onko amerikkalaisella kasvilla Lithospermum multiflorum suomenkielistä nimeä - tai kasvaako sitä Suomessa? Jotkut lähteet kutsuvat sitä nimellä Puccoon, joka…

Kysytty

Onko amerikkalaisella kasvilla Lithospermum multiflorum suomenkielistä nimeä - tai kasvaako sitä Suomessa? Jotkut lähteet kutsuvat sitä nimellä Puccoon, joka kuitenkin saattaa merkitä useaa eri lajia. Amerikkalaisissa lähteissä vilahtaa myös American Stoneseed tai Western Stoneseed, joksi kuitenkin kutsutaan Lithospermum Ruderalea - keltakukkaisilta vaikuttavat molemmat.

Vastaus

Vastattu

Lithospermum multiflorum tunnetaan myös nimillä many-flowered gromwell, pretty stoneseed ja southwestern stoneseed. Lithospermum multiflorumille ei löydy suomenkielistä nimeä, mutta Lithospermum-kasvisuku on suomeksi rusojuuret. Maailmanlaajuisesti rusojuuria on noin 80 eri lajia. 

Plants of the world online-sivustolta voi katsoa kasvin luontaisen levinneisyysalueen. 

Suomessa esiintyy peltorusojuurta ja rohtorusojuurta. Tieteelliseltä nimeltään peltorusojuuri tunnetaan kahdella nimellä: Lithospermum arvense ja Buglossoides arvensis. Rohtorusojuuren tieteellinen nimi on Lithospermum officinale. 

Lähteet: 

National park service: Many-flowered stoneseed. Luettavissa: https://www.nps.gov/brca/learn/nature/swstoneseed.htm. Viitattu 13.5.2024.

Luontoportti: Peltorusojuuri. Luettavissa: https://luontoportti.com/t/1278/peltorusojuuri Viitattu 13.5.2024.

Plants of the world online: Lithospermum multiflorum. Luettavissa: https://powo.science.kew.org/taxon/urn:lsid:ipni.org:names:319191-2#distributions Viitattu 13.5.2024.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
Asiasanat
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.