Omakustannekirjat, onko missään luetteloa näistä esim. kaunokirjallisuus/romaanit? Ei ihan nykyaikaan sijoittuvia vaan vanhempaa aikaa.

Kysytty
14.5.2022

Omakustannekirjat, onko missään luetteloa näistä esim. kaunokirjallisuus/romaanit? Ei ihan nykyaikaan sijoittuvia vaan vanhempaa aikaa.

Vastaus

Vastattu
17.5.2022

Vanhemmista omakustannekirjoista ei ole olemassa erillisiä luetteloita, ja omakustannekirjojen kuvailutiedoissa mainitaan vain harvoin, että teos on omakustanne. Mikäli näin on kuitenkin tehty, teokset löytää verkkokirjastosta asteriskilla katkaistulla hakusanalla omakustan*. Tällöin tuloksissa näkyvät sekä kirjat, joissa käytetään asiasanaa omakustanteet, että kirjat, joiden kuvailukenttään on lisätty sana omakustanne.

Vain murto-osa teoksista sisältää tällaisen kuvailun. Kattavamman tuloksen saa, kun käyttää Vaski-verkkokirjaston tarkennettua hakua, valitsee pudotusvalikosta Julkaisija-vaihtoehdon Kaikki osumat -vaihtoehdon sijaan ja etsii kirjoja eri palvelukustantamojen nimellä. Esimerkiksi Books on Demand -palvelukustantamon julkaisemia kirjoja löytyy Vaski-verkkokirjastosta 2028 erilaista, Mediapinnan julkaisemia kirjoja puolestaan löytyy 744.

Hakutulokset voi rajata koskemaan kaunokirjallisuutta kohdasta päägenre. Tämän lisäksi hakutuloksia voi rajata tapahtuma-ajan mukaan kohdasta aiheen aika, mutta koska aiheen aikaa on lisätty varsin harvan teoksen tietoihin, voi tästä tulla turhan vähän hakutuloksia.

2 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.