Olivatko Lontoon olympialaisten 2012 avajaisissa ja päättäjäisissä käytetyt taksit oikeita lontoolaisia takseja? Entä kun esim. päättäjäisissä yhdessä…

Kysytty
9.5.2019

Olivatko Lontoon olympialaisten 2012 avajaisissa ja päättäjäisissä käytetyt taksit oikeita lontoolaisia takseja? Entä kun esim. päättäjäisissä yhdessä vaiheessa The Kinks -yhtyeen laulajana aikoinaan toiminut Ray Davies saapui mustassa taksissa lavalle ja esitti kappaleen Waterloo Sunset, kuinka pitkän matkan hän kulki tuossa taksissa? Tuliko hän sillä ihan kotoaan paikalle vai oliko matka vain lyhyehkö matka jostain lavan läheltä?

Vastaus

Vastattu
16.5.2019
Päivitetty
16.5.2019

Niiden kommenttien perusteella, jotka Davies aikanaan itse antoi BBC:lle osuudestaan olympialaisten päätösseremoniaan, kyseessä oli vain lyhyehkö matka jostain lavan läheltä yhdessä Lontoon mustista takseista. Daviesin mukaan järjestäjillä oli useita vaihtoehtoisia ideoita hänen kuljettamisekseen esiintymislavalle - yksi niistä oli laskea hänet lavalle vaijerin varassa nostokurjella. Lopulta kuitenkin päädyttiin hieman maanläheisempään ratkaisuun - ja miksei myös paremmin tilanteeseen sopivaan: toisin kuin nostokurki, taksi mainitaan Waterloo sunset -kappaleen sanoituksessa ("Taxi light shines so bright").

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.