Olen yritttanyt lukea mm. elektronisia lehtiä yliopistojen sivuilta, lisäksi yritin päästä hakemaan tietoa Linneasta. Ongelma on, että niihin pitäisi´jotenkin …

Kysytty
7.12.1999

Olen yritttanyt lukea mm. elektronisia lehtiä yliopistojen sivuilta, lisäksi yritin päästä hakemaan tietoa Linneasta. Ongelma on, että niihin pitäisi´jotenkin "sisäänkirjoittautua". Miten se onnistuu?? Vaikuttaako siihen jotenkin se, että kirjoittelen (ja haen)täältä Ranskan verkoilta ?

Vastaus

Vastattu
8.12.1999
Päivitetty
8.12.1999

Linnea-tietokannat ovat maksullisia ja käyttö edellyttää sopimusta Helsingin yliopiston kirjaston kanssa, ts. käytännössä asiakas ei voi tutkia esim. Lindaa (yliopistokirjastojen yhteistietokanta) verkon kautta.

Sen sijaan yksittäisten yliopistojen kirjastojen aineistoja, kuten myös Fennicaa (Suomen kansallisbibliografia) voi selata telnet-yhteyden kautta. Fennicasta on tietoa sivulla http://hul.helsinki.fi/hyk/kt/fennica.html.
Yliopistokirjastoja on lueteltu osoitteessa http://hul.helsinki.fi/suomkirj.html#1.

Useat yliopistot julkaisevat graduja ja väitöskirjoja elektronisessa muodossa, mm. Helsingin yliopiston E-thesis (http://ethesis.helsinki.fi/) ja Jyväskylän yliopiston tutkielmapankki (http://docuweb.jyu.fi/).

Tieteellisten elektronisten lehtien kokoelmiin pääsemiseksi yleensä tarvitaan käyttäjätunnus. Käyttäjätunnuksia kannattaa kysyä omasta yliopistosta. Joihinkin palveluihin, kuten International digital electronic access library (Ideal) http://original.idealibrary.com/, voi kuka tahansa kirjoittautua sisään vierailijana, mutta tällöin voi tutustua ainoastaan lehtien sisällysluetteloihin ja artikkelien tiivistelmiin.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.