Olen konsertoiva urkuri. Eräs tuttavani kehotti kääntymään tähän osoitteeseen seuraavan kysymykseni kanssa : Haluaisin koota konserttiohjelman urkukappaleista,…

Kysytty

Hei!

Olen konsertoiva urkuri. Eräs tuttavani kehotti kääntymään tähän osoitteeseen seuraavan kysymykseni kanssa :

Haluaisin koota konserttiohjelman urkukappaleista, joita esiintyy nimeltä kaunokirjallisuudessa. Tyypillisenä esimerkkinä pari vuotta sitten ilmestyneen kirjan Orgelbyggare urkukoraali, jonka ympärille koko kirjan tapahtumakirjo kiertyy. Osaako arvoisa kirjastonhoitaja antaa minulle vinkkejä ?

Vastaus

Vastattu
Päivitetty

Käytössämme olevista lähteistä ei valitettavasti ole löytynyt muita teoksia, joissa esiintyisi joku tietty urkukappale, kuin juuri tuo mainittu Robert Åsbackan Orgelbyggare, suomenkieliseltä nimeltä Urkujenrakentaja. Kollega, joka on aiemmin työskennellyt musiikin parissa, tiesi että Antti Hyryn Finlandia-palkitussa romaanissa Uuni käsitellään myös urkujen rakentamista. Samainen kollega muisti myös, että Paavo Rintalalla on näytelmä nimeltä Kunnianosoitus Johann Sebastian Bachille. Eli näissä teoksissa jollain lailla sivutaan urkumusiikkia, mutta ei kuitenkaan mainita erillisiä urkuteoksia.

2 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

John Irvingin teoksessa Kunnes löydän sinut mainitaan useampia kappaleita

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.