Olen joskus lukenut kirjan englantilaisesta suvusta (tai amerikkalaisesta), kirjoittajan nimeä en muista. Kirjassa tapahtui kaikkea juonittelua, aviorikoksia…

Kysytty
27.6.2006

Olen joskus lukenut kirjan englantilaisesta suvusta (tai amerikkalaisesta), kirjoittajan nimeä en muista. Kirjassa tapahtui kaikkea juonittelua, aviorikoksia ym. Ei varmaan ole helppoa keksiä, mikä kirja olisi kyseessä. Haluaisin myös vinkkejä hyvistä kirjoista. Pidän dekkareista mm. ja sellaisista kuten Ken Follet, Frederik Forsyte ym. Kirjoja, joissa selostetaan mitä seuraavaksi tapahtuu ilman tunnetta, en jaksa lukea. On niin turhauttavaa kantaa kirjoja edestakaisin kun ei osaa löytää mieleisiä.

Vastaus

Vastattu
27.6.2006
Päivitetty
28.6.2006

Kysymäänne teosta ei tosiaan antamillanne tunnusmerkeillä ole helppo jäljittää. Kuvailunne perusteella kirja saattaisi edustaa viihde- tai jännityskirjallisuutta.

Jännitystä ja viihdettä tuotannossaan yhdisteleviä, paljon luettuja nykykirjailijoita ovat muun muassa Sidney Sheldon, Sandra Brown sekä Nora Roberts. Heidän teoksiaan on saatavilla suomeksi runsaasti.

Oivallinen dekkareihin keskittynyt internetsivusto on Tornion kaupunginkirjaston ylläpitämä Dekkarinetti, joka sisältää muun muassa tänä ja viime vuonna suomeksi ilmestyneet dekkariuutuudet arvioineen, dekkarikirjailijoiden esittelyjä, dekkaripalkinnot, antoisan linkkihakemiston sekä tietoa käännösdekkareista:

http://www.tornio.fi/kirjasto/tuu/dekkarit/

Aarno Röngän dekkarisivusto esittelee monipuolisesti sekä klassikko- että uutuusdekkareita:

http://www.helsinki.fi/kasv/nokol/info/ronka/dekkari.html

2 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.