Olen etsinyt Tuntemattoman Sotilaan elokuva käsikirjoitusta. Moni sanoo että SotaRomaani olisi tuo käsikirjoitus ja niinhän se onkin mutta etsin nimenomaan…

Kysytty
7.8.2006

Olen etsinyt Tuntemattoman Sotilaan elokuva käsikirjoitusta. Moni sanoo että SotaRomaani olisi tuo käsikirjoitus ja niinhän se onkin mutta etsin nimenomaan Elokuva käsikirjoitusta jonka näyttelijät ovat saaneet käteen aloittaessaan vuorosanojen opettelun ja roolihahmoon samaistumisen.

Vastaus

Vastattu
8.8.2006
Päivitetty
16.8.2006

Tuntematon sotilas -elokuvan käsikirjoitusta ei ole julkaistu kirjana. Tuntematon sotilas : elokuvapainoksessa on kuvia + ; johdantona Matti Kurjensaaren tutkielma ’Väinö Linna ja Tuntematon sotilas’ ; jälkikirjoituksena Eugen Terttulan katsaus Suomen filmiteollisuus oy:n elokuvaan ’Tuntematon sotilas’.
Ks. https://fennica.linneanet.fi/

Suomen elokuva-arkistossa on Laineen ja Mollbergin versioiden käsikirjoitukset. Niitä saa lukea tutkimustarkoituksessa.
Muistutetaan, että käsikirjoitukset ovat tekijänoikeuden alaista aineistoa.
Lisäksi elokuuussa 2006 kirjailija Väinö Linnan perikunta on kieltänyt Ykspihlajan työväennäyttämöä esittämästä Täällä Pohjantähden alla -näytelmää Kokkolassa teatterin satavuotisjuhlanäytäntönä ensi vuonna.
Perikunnan mielestä Linnan teksteihin perustuvia näytelmiä esitetään jo nyt niin paljon, että tilannetta on syytä rauhoittaa.
http://www.yleradio1.fi/kulttuuri/kulttuuriuutiset/id6876.shtml

2 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.