Mitkä klassikkonäytelmistä olisivat lyhyitä, kerralla tunnissa tai kahdessa luettavia, eli alle 100-sivuisia? Esim. Minna Canthilta, William Shakespearilta,…

Kysytty
17.1.2018

Mitkä klassikkonäytelmistä olisivat lyhyitä, kerralla tunnissa tai kahdessa luettavia, eli alle 100-sivuisia? Esim. Minna Canthilta, William Shakespearilta, Aleksis Kiveltä?

Vastaus

Vastattu
18.1.2018
Päivitetty
18.1.2018

Tunnissa tai kahdessa luettavia näytelmiä ovat Pasi Lampelan "Kuolemaani saakka" ja Seija Holman näyttämösovitus kirjasta "Manner". Klassikoista Minna Canthin "Papin perhe", Arto Mellerin "Siriuksen vieraat" ja William Shakespearen "Kesäyön unelma" täyttävät ehkä antamasi toiveen eli ovat nopasti luettavia.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä kysymyksesi täältä.

Kommentit

Aleksis Kiven pienoisnäytelmät "Kihlaus" ja "Yö ja päivä" ovat harvinaisen lyhyitä, todennäköisesti n. 25 sivua. Shakespearen näytelmien sanamääriä voi verrata täällä (https://www.opensourceshakespeare.org/views/plays/plays_numwords.php); "Kesäyön unelman" lisäksi nopealukuinen on myös esimerkiksi "Macbeth". Sivumäärät luonnollisesti vaihtelevat asettelun mukaan. Esimerkiksi Yrjö Jylhän suomentama "Romeo ja Julia" (englanniksi 24,545 sanaa) on vain 117 sivua pitkä, ja se on Shakespearen näytelmistä selvästi pidemmästä päästä.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Mikä on tuttu lemmikkieläin, joka syö hiiriä?