Mites vuoden 2007 rooman sopimus-kolikko, missä sen kirjan päällä on sinivalkoinen suomen lippu? Vuonna 2007 painettiin se suomen itsenäisyyden 90v. juhlaraha…

Kysytty
16.12.2012

Mites vuoden 2007 rooman sopimus-kolikko, missä sen kirjan päällä on sinivalkoinen suomen lippu? Vuonna 2007 painettiin se suomen itsenäisyyden 90v. juhlaraha mihin tuo värillinen lippu kuuluu, mut enpä löydä mistään mitään tietoa tuollaisesta mainitsemastani kolikosta. Sellainen nyt kuitenkin löytyis ja ihan hyvässä kunnossakin. Joku virhelyönti?

Vastaus

Vastattu
19.12.2012
Päivitetty
20.12.2012

Sinivalkolipullinen Rooman sopimus-kolikko ei ole virhelyönti, vaan se näyttäisi olevan saksalainen ”tekele”. Saksan eBaysssa on tällä hetkellä myynnissä pari kyseisenlaista kolikkoa. Väritetty kolikko on julkaistu saksankielisen aitoustodistuksen kanssa ja sen lyöntimääräksi on ilmoitettu 50.000 kpl. Hintapyynnöt ovat näissä hivenen alkuperäisiä suuremmat. Samassa haussa tuli esille myös vastaavaan tapaan muokkailtuja Suomen itsenäisyys 90 v. 2 euron erikoiseuroja (2007), joissa sama painosmäärä.Haku:

http://www.ebay.de/sch/i.html?_nkw=finnland+2007+coloriert&_sacat=0&_od…

Alkuperäisiin Rooman sopimus/Suomen itsenäisyys-kolikoihin/juhlarahoihin värillinen lippu ei kuulu. Rahapajan painamana väritetty Suomen lippu löytyy tosiaankin Suomen lipun juhlarahasta. Muistelen sen olleen ensimmäinen suomalaiseen juhlarahaan tehty väripainatus.

Vastaus voi löytyä myös alla olevilta tahoilta:

http://www.juhlaraha.eu/
http://www.finnserver.com/vmtarvike/
http://www.suomenmoneta.fi/suomalaiset-juhlarahat-info/suomalaiset-juhl…

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
Asiasanat
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.