Miten paljon vuokranantaja voi periä takuuvuokrasta?

Kysytty
25.12.2019

Miten paljon vuokranantaja voi periä takuuvuokrasta? Voiko vuokranantaja periä takuuvuokrasta omia palkkojaan asunnon naarmujen korjauksessa ja matkakorvauksiaan? Lisäksi sain moitteita "erittäin huonosta siivouksesta", vaikka siivosin mielestäni hyvin. Sähköpostissani oli kuvat neljästä tahrasta jotka asuntoon oli vahingossa jäänyt ja neljästä lattian naarmusta, jotka olin "piittaamatta toisen omaisuudesta" tehnyt.

Vastaus

Vastattu
27.12.2019

Tähän kysymykseen vastaaminen edellyttäisi lain tuntemusta, joten suoraa vastausta emme pysty kysymykseesi antamaan. Asuinhuoneiston vuokraamisesta annetun lain 2 luvun  25§:n mukaan  "Vuokralainen ei ole vastuussa tavanomaisesta kulumisesta, joka aiheutuu huoneiston käyttämisestä vuokrasopimuksessa edellytettyyn tarkoitukseen, jos vuokranantaja on vastuussa huoneiston kunnosta ja kunnossapidosta. Vuokralainen on velvollinen korvaamaan vuokranantajalle vahingon, jonka vuokralainen tahallisesti taikka laiminlyönnillään tai muulla huolimattomuudellaan aiheuttaa huoneistolle."

Sinua voisi auttaa eteenpäin asian selvittelyssä vuokralaiset.fi -sivusto, josta löytyy paljon tietoa asuinhuoneiston vuokraamiseen liittyen sekä neuvoja riitatilanteiden ratkaisemiseen:

https://www.vuokralaiset.fi/tietopaketti-vuokralaisille/kuluttajariitalautakunta/

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.