Otsikko
Mistä voi selvittää sukunsa alkuperän ja suvun, sukunimisestäni ei ole tehty mitään kirjaa?

Kysytty

Mistä voi selvittää sukunsa alkuperän ja suvun, sukunimisestäni ei ole tehty mitään kirjaa?

Vastaus

Vastattu
Päivitetty

Suomen sukututkimusseuralla http://www.genealogia.fi/ on erilaisia palveluja, joiden avulla voi selvittää sukunsa alkuperää. Esimerkiksi SukuWikistä http://suku.genealogia.fi/sukuwiki/index.php/Etusivu hakemalla henkilöistä saa mm. ammatin, kotipaikan ja asuinpaikan. Suku Forumin keskustelualueella Suku http://suku.genealogia.fi/forumdisplay.php?f=28 voi esittää suvun taustoihin liittyviä kysymyksiä rekisteröidyttyään palveluun. Hiski-tietokannasta http://hiski.genealogia.fi/hiski?fi voi hakea kirkonkirjoissa olevia henkilöitä ennen 1900-lukua. 1900- ja 2000- luvulla syntyneisiin kohdistuvat sukututkimuskyselyt täytyy osoittaa kyseisen seurakunnan kirkkoherranvirastoon.
MyHeritage –palvelusta http://www.myheritage.com/research/collection-1/myheritage-sukupuut?lan… voi hakea tietoja, joita on edesmenneistä enemmän kuin elossa olevista.

Sukuaan tutkivalle on kirjoitettu monia oppaita. Esimerkiksi kirjoista Sukua tutkimaan : sukuharrastajan pikkujätti / Kuismin, Eine , Sukuseurojen keskusliitto 2014 ja Sukujuuria etsimässä, Valitut palat 2014 sekä Sukututkimuksen avaimet / Sampio, Seppo, Suomen sukututkimustoimisto 2003 löytyy perustietoa suvun tutkimuksen aloittamisesta ja jatkamisesta. Niissä kerrotaan myös erilaisista aineistoista, joita suvun tutkimisessa voi käyttää hyväkseen.
Myös sivulla http://www.sukututkimus.com/linkit.htm on linkkejä erilaisiin internetaineistoihin, joista voi olla apua.
SukuHakurin sivustolla http://www.sukujutut.fi/sukuhaku/sukuhak1.asp voi esittää sukuun liittyviä kysymyksiä.

22 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Hei, mistä pitäisi aloittaa kun etsin isääni jota en tunne eikä minulla ole mitään tietoja hänestä muuta kuin etu nimi ja huhuja että hän olisi ollut saksalais syntyinen.

Aivan ensin elossa olevilta sukulaisilta (äiti ?). Sitten onko tehty elatuspäätöksiä? Viimeisenä keinona DNA-tutkimukset sekä itsestä, että mahdollisista isäehdokkaasta itsestään tai sukulaisista, jos on yhtään tiedossa.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.