Otsikko
Mistä tulee Pietarsaaren jalkapallojoukkueen nimi Jaro?

Kysytty

Mistä tulee Pietarsaaren jalkapallojoukkueen nimi Jaro?

Vastaus

Vastattu
Päivitetty

Oy JA-RO ab on pietarsaarelainen yritys, joka oli joukkueen perustajajäsenten työnantaja. Yritys lupautui joukkueen pääsponsoriksi. Jalkapallojoukkue FF Jaro JS oli maan ensimmäinen seura, joka kantoi pääsponsorinsa nimeä. FF Jaro JS perustettiin 18. joulukuuta 1965.

Firman nimi on lyhennys sanoista Jakobstads Rostfria, teoksesta Femtio rostfria (s. 12) löytyy tietoa firman nimen historiasta, joka alunperin oli perustajien nimistä muodostettu, mutta vaihdettiin myöhemmin nimeksi Jakobstads Rostfria, suomeksi Pietarsaaren Ruostumaton:

"I starten var firmanamnet Sundqvist & Willman efter grundarna, men när företaget efter ett år infördes i handelsregistret var det under namnet Jakobstads Rostfria. På hösten 1954 ombildades firman till ett aktiebolag som fick namnet Ab Jakobstads Rostfria - Pietarsaaren Ruostumaton Oy, på sextiotalet ombildat till det kortare Oy JA-RO Ab."

Tarkempaa tietoa Jaron historiasta löytyy täältä: http://www.ffjaro.fi/historia

33 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Muuten hyvä vastaus, muttei Jaro suinkaan ollut ensimmäinen sponsorinsa nimeä kantanut urheiluseura. Ei likikään. Onhan näitä: Tampellan Palloilijat, Rauma Woodin Lukko, Rosenlewin Urheilijat-38, Upon Pallo ja niin edelleen.

Nimi oltaisiin voitu mielestäni ottaa firman suomenkielisestä nimestä ja olisi siten ollut: Pieru.

Tai jos käyttää alkuperäistä ruotsinkielistä muotoa eli kummankin sanan 2 ensimmäistä kirjainta, niin suomeksi JARO on PIRU.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.