Mistä saisi tietoa 70-luvun vaatteista? Olen menossa juhliin, joihin on tarkoitus pukeutua siihen tyyliin, joten täytyisi saada jotain vinkkejä sitä varten.

Kysytty

Mistä saisi tietoa 70-luvun vaatteista? Olen menossa juhliin, joihin on tarkoitus pukeutua siihen tyyliin, joten täytyisi saada jotain vinkkejä sitä varten.

Vastaus

Vastattu
Päivitetty

Aikakauden muodista saa kaikkein parasta ja autenttisinta tietoa ko. ajan naisten- ja muotilehdistä. Helsingin pääkirjastossa Itä-Pasilassa on varastoituina 70-luvun naistenlehdistä ainakin Eeva, Hopeapeili ja Jaana. Muotikuvia löytyy myös Kotilieden ja Kodin kuvalehden 70-luvun numeroista. SoneraPlazan hakuohjelma (joka etsii suomalaisia sivuja) ei löydä kovin kummoisia sivuja hakutermillä +70-luku +muoti, mutta ehkä kannattaa kuitenkin katsoa. Sillä saa sivut http://www.matrix.fi/sivut/mekaks/4.97/muoti.htm ja http://www.matrix.fi/sivut/mekaks/11.96/tekstit/muoti.htm ,joissa kerrotaan mitä 70-luvun muodin piirteitä on kertaustyyleinä 90-luvun muodissa. Osoitteessa http://sun3.oulu.fi/~roininen/kostamus/katitau.htm analysoidaan 70-lukua, kuvia siinä ei ole, mutta taustatietona se saattaa kiinnostaa. Ulkomaisia nettisivuja löytyy AltaVista- hakuohjelmalla, hakusana +70s +fashion. Katsomisen arvoiselta vaikutti osoite http://www.altculture.com/aentries/s/sevefash.html ,jossa analysoidaan niitä 70-luvun muodin piirteitä, jotka on otettu 90-luvun kertaustyyliin. Osoitteessa http://www.ballyhoovintage.com/ballyhoovintage.htm on vanhojen vaatteiden postimyyntikuvasto. Englanninkielistä tekstitietoa on sivulla http://www.spectrum.ndsu.nodak.edu/Backissues/11%2F12/F-11%2F12%20fashi…. Kirjastosta löytyy myös kirjoja, esimerkkeinä mainittakoon Jacqueline Heraldin ruotsiksi käännetty 70-talets mode ja englanninkielinen John Peacockin Fashion sourcebooks : the 1970s. Jos haluat testata, tiedätkö 70-luvusta tarpeeksi, voit tehdä tietovisan sivulla http://www.designervintage.com/.

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.