Mistä löytäisin tietoa suomalaisista muotisuunnittelijoista?

Kysytty
16.11.2001

Mistä löytäisin tietoa suomalaisista muotisuunnittelijoista?

Vastaus

Vastattu
16.11.2001
Päivitetty
16.11.2001

Kokeile Plussa-aineistohakua http://www.libplussa.fi/ . Laita asiasanakenttään hakusanoiksi esim. muotisuunnittelijat (taikka muotisuunnittelijat ja Suomi, niin saat näkyviin erityisesti suomalaisia muotisuunnittelijoita käsitteleviä teoksia). Voit kokeilla myös hakuja muoti ja Suomi taikka hakua tietyn muotisuunnittelijan nimellä (asiasanakenttään esim. Rintala Jukka). Helsingin kaupunginkirjastossa muotisuunnittelijoihin liittyvät teokset on luokiteltu kulttuurihistorian osalta hyllyyn 919.9 ja piirustustaiteen osalta hyllyyn 749.1 ja 749.11. Henkilötietoja (syntymäajat ja -paikat jne.) kannattaa etsiä hakuteoksista ja tietosanakirjoista. Kannattaa siis käydä lähimmässä kirjastossa!
Yleisistä kirjastoista tuntuu kuitenkin löytyvän melko niukasti aiheeseen liittyvää kirjallisuutta. Enemmän tietoa löytyy varmaankin Taideteollisen korkeakoulun kirjastosta http://www.taik.fi/kirjasto/ .
Suomalaisia muotisuunnittelijoita käsitteleviä lehtiartikkeliviitteitä löytyi nopealla haulla Aleksi-tietokannasta kuusi viitettä, esimerkkihahmoamme Jukka Rintalaa käsitteleviä 17. Aleksi-tietokanta on käytettävissä kirjastoissa.
Hauska Marimekko-viitetietokanta löytyy osoitteesta http://www.info.uta.fi/kurssit/a9/marimekko/index.html . Internetiä kannattaa hyödyntää haussa muutenkin: esim. http://www.google.com/ ja hakukenttään sitten hakemasi suunnittelijan nimi, esim. Jukka Rintala.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.