Mistä lastenlaulusta on kyse ja miltä levyltä se mahdollisesti löytyisi, oletettavasti olen kuullut sen joskus 80-luvun lopulla, laulun parin säkeistön sanat…

Kysytty
16.6.2022

Mistä lastenlaulusta on kyse ja miltä levyltä se mahdollisesti löytyisi, oletettavasti olen kuullut sen joskus 80-luvun lopulla, laulun parin säkeistön sanat menevät suunnilleen seuraavasti:

"Näin Panamassa kerran, tapasin hauskan herran
hän selitti tanssiessaan Panamasta himpun verran.

Monet laivat ovat tässä, kanavalle pyrkimässä
ne merestä toiseen kulkee, sitten Carlos portin sulkee."

Vastaus

Vastattu
16.6.2022

Laulun nimi on "Panama" ja se alkaa: "Täällä Panamassa kerran tapasin mä hauskan herran." Sävelmä on panamalainen kansansävelmä, johon sanat on tehnyt Esa Helasvuo.

Laulu sisältyy nuotteihin Helasvuo, Pirjo: "Soiton iloa : bändisoiton perusteet" (Otava, 1998), "Musisoiden. 1-2" (Otava, 1991) ja "Koulun musiikki. 1-2, Musisoiden" (Otava, 1990). Nämä ovat alakoulun oppilaille tarkoitettuja oppikirjoja. En löytänyt laulua miltään äänitteeltä Finna-hakupalvelusta (https://finna.fi), Yleisradion Fono-tietokannasta (www.fono.fi), Kansalliskirjaston hakupalvelusta (https://kansalliskirjasto.finna.fi) enkä Musiikkiarkiston ja Suomen äänitearkiston Fenno-tietokannasta (https://fenno.musiikkiarkisto.fi). Kuitenkin kahden viimeksi mainitun oppikirjan esipuheen mukaan näihin oppikirjoihin liittyy äänitesarja, johon kuuluu laulu-, kuuntelu- ja liikuntaäänitteet, ja nuottien merkintöjen mukaan "Panama" sisältyy lauluäänitteelle. "Koulun musiikki. 1-2, Musisoiden : lauluäänite" (äänikasetti; Otava, 1985) ja "Musisoiden. 1-2, Lauluäänite" (äänikasetti; Otava, 1991) ovat Jyväskylän yliopiston kirjastossa ja Kansalliskirjastossa. Ne ovat vapaakappaleaineistoa, jota ei saa kotilainaksi. En löytänyt näitä äänitteitä muista kirjastoista. Valitettavasti Kansalliskirjasto ei kuvaile koulujen musiikin oppimateriaalien sisältöjä omassa tietokannassaan. Kuvailutiedoista ei selviä, mitä kappaleita näihin julkaisuihin sisältyy.

 

2 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.