Missä (muistaakseni) niin & näin -lehden numerossa on julkaistu Henrik Rydenfeltin suomentama Nietzschen varhaisessee, jonka nimeä en muista? Ja kysyisin myös…

Kysytty
28.6.2022

Hei! Missä (muistaakseni) niin & näin -lehden numerossa on julkaistu Henrik Rydenfeltin suomentama Nietzschen varhaisessee, jonka nimeä en muista? Ja kysyisin myös Rydenfeltin omasta "pragmatismi ja Nietzsche" -kirjoituksesta, joka julkaistiin joko niin & näin -lehdessä tai Nuoressa Voimassa: mitkä ovat julkaisutiedot ja miten voin lainata näiden lehtien vanhoja numeroita? Kolmas kysymys koskee Aki Petteri Lehtisen Nietsche-esseetä Nuoressa Voimassa: mitkä ovat sen julkaisutiedot?

Vastaus

Vastattu
1.7.2022
Päivitetty
1.7.2022

Nietzschen essee Totuudesta ja valheesta moraalin ulkopuolisessa mielessä (Über Wahrheit und Lüge im außermoralischen Sinn, 1873) Anna-Maria Mäntysen ja Henrik Rydenfeltin suomentamana on julkaistu Niin & näin -lehden numerossa 4/2004. Essee on luettavissa pdf-muodossa täällä: https://netn.fi/fi/tekija/rydenfelt-henrik 

Niin & näin lehdessä on julkaistu myös Rydenfeltin artikkelit Nietzsche ja Emersonin ympyrät (2/2008), Nietzsche, luonto ja tieto (1/2005), sekä Nietzschen salatut ajatukset (4/2004). 

Nuori Voima -lehden numerossa 2-3/2013 on julkaistu Rydenfeltin artikkeli Nietzsche ja postmodernin genealogia

Samassa Nuori Voima -lehden numerossa 2-3/2013 on julkaistu Aki Petteri Lehtisen Nietzsche-aiheiset artikkelit Tahdonvapaus ikuisen paluun maailmassa (essee teoksesta Nietzsche on Freedom and Autonomy) sekä Nietzsche ja vallankumouksellinen kielikäsitys (essee Friedrich Nietzschen varhaisfilosofiasta). 

Niin & näin - ja Nuori Voima -lehtien vanhoja numeroita on Helmet-kirjavarastossa Pasilassa. Käsikirjastoon kuuluvia julkaisuja ja lehtiä voi käyttää Pasilan kirjaston tiloissa, mutta niitä ei saa lainaan. Myös Kansalliskirjastossa on lukusalikappaleita. 

https://haku.helmet.fi/iii/encore/record/C__Rb1072649__Sniin%20n%C3%A4i…

https://haku.helmet.fi/iii/encore/record/C__Rb1074221__Snuori%20voima__… 

https://kansalliskirjasto.finna.fi/Record/fikka.3431109

https://kansalliskirjasto.finna.fi/Record/fikka.3598034

 

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.