Minusta on näyttänyt siltä, että Karel Zemanin 1970-luvun animaatiossa "Sinbad merenkulkija" Sinbad söisi yhdessä kohdassa jäätelöä. Mutta ei kai jäätelöä ole…

Kysytty
4.2.2023

Minusta on näyttänyt siltä, että Karel Zemanin 1970-luvun animaatiossa "Sinbad merenkulkija" Sinbad söisi yhdessä kohdassa jäätelöä. Mutta ei kai jäätelöä ole ollut vielä sinä aikana johon tarina sijoittuu, vai onko silloin ollut jo jotain samantapaista? Hänellä on siis käsissään kaksi jäätelötötterön tapaista.

Vastaus

Vastattu
9.2.2023
Päivitetty
9.2.2023

Nykymuotoisen jäätelön arvellaan syntyneen 1700-luvulla. Jäätelötötterö on luultavasti syntynyt vasta 1800-luvulla. Jos 800- tai 900-luvulla seikkailevalla Sinbadilla elokuvassa todella on käsissään jäätelötötteröitä, ne on sijoitettu väärään aikakauteen.

On silti mahdollista, että jo ennen ajanlaskun alkua Persian alueella olisi syöty jäätelöä muistuttavia, jäällä tai lumella jäähdytettyjä jälkiruokia. Lisäksi samaan aikaan oli jo olemassa kovetetusta vohvelista valmistettuja tötteröitä, jotka muistuttaisivat nykyistä jäätelötötteröä. Kolmanneksi Sinbadin seikkailut ovat satuja, joissa otetaan muutenkin vapauksia realismin suhteen.

Lähteet:

https://en.wikipedia.org/wiki/Sinbad_the_Sailor

https://en.wikipedia.org/wiki/Ice_cream

https://en.wikipedia.org/wiki/Ice_cream_cone

https://whatscookingamerica.net/history/icecream/icecreamcone.htm

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.