Minulla on vanha Steiff bambi (pehmolelu), mutta en löydä siitä suomeksi enempää tietoja... Käsittääkseni ovat kuitenkin käsintehtyjä? Mitä muuta?

Kysytty
26.4.2016

Minulla on vanha Steiff bambi (pehmolelu), mutta en löydä siitä suomeksi enempää tietoja... Käsittääkseni ovat kuitenkin käsintehtyjä? Mitä muuta?

Vastaus

Vastattu
28.4.2016
Päivitetty
28.4.2016

Saksalainen Margarete Steiff on Steiffin pehmolelujen menestystarinan takana. Pyörätuolissa polion takia istunut Margarete valmistui ompelijaksi 17-vuotiaana ja työskenteli aluksi sisariensa vaateliikkeessä. Sisarten muuttaessa muualle, Margarete jatkoi liiketoimintaa yksin.

Ensimmäisillä itse tienaamillaan rahoilla Margarete osti ompelukoneen, jolla ompeli mm. suosituiksi tulleet elefanttineulatyynyt. Margarete perusti kotitaloonsa oman kivijalkakaupan "Filz-Spielvaren-Fabrik", josta muodostui alku pehmoeläintehtaalle. Margarete Steiff suunnitteli myös malleja muihin eläinleluihin, joita suuren kysynnän vuoksi ompelivat myös yhtiön palkkaamat kotiompelijat.

Steiffin varsinainen maailmanmenestys alkoi, kun erään New Yorkin tavaratalon leluostaja tilasi Amerikan markkinoille 3000 nallea. Nalleista tuli niin suosittuja, että 1900-luvun alkupuolella tehdasta jouduttiin jatkuvan kysynnän kasvun vuoksi laajentamaan useamman kerran.

Nallet mallisuojattiin korvaan laitettavalla ”Steiff - Button in Ear” tavaramerkillä, joka on edelleen Steiffin tuotteiden laatuaitoustodistus.

Nyström, Marjaana: Nallekarhu, Otava 2007
Pfeiffer, Gunther: The story of the Steiff teddy bear : an illustrated history from 1902, Newton Abbot : David & Charles, 2003

Steiff-yhtiön historia:
http://www.steiff.com/en-gb/fascination-steiff/history

2 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
Asiasanat
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.