Milloinkahan sensuroimaton Anne Frankin päiväkirja on saatavilla suomeksi? Luin selaista tietoa sanomalehdistä noin kuukausi sitten, että uusi painos tehdään…

Kysytty
8.6.2015

Milloinkahan sensuroimaton Anne Frankin päiväkirja on saatavilla suomeksi? Luin selaista tietoa sanomalehdistä noin kuukausi sitten, että uusi painos tehdään ja siihen on lisätty alkuperäisestä päiväkirjasta poistetut tekstit.

Vastaus

Vastattu
9.6.2015
Päivitetty
17.9.2018

Anne Frankin päiväkirjoista on tulossa laajempi, Frankin isän sensuroimia jaksoja sisältävä laitos. Saksalaisten tutkijoiden on tarkoitus saada uusi päiväkirjaeditio ja siihen liittyvä tutkimus julkaistua vuoteen 2017 mennessä.

Oletettavasti uusi, laajennettu teos kiinnostaa suomalaisia kustantajia ja lukijoita, mutta mitään tarkempia tietoja suomentamisesta tai julkaisuajankohdasta ei vielä tässä vaiheessa löytynyt.

Päiväkirjoista on jo ilmestynyt Annen isän Otto Frankin toimittaman teoksen lisäksi vuonna 2002 suomeksikin ilmestynyt Mirjam Presslerin toimittama kattavampi editio, joka sisältää noin neljänneksen enemmän Annen aiemmin julkaisematonta aineistoa, mm. eroottisiin tunteisiin liittyviä merkintöjä, kriittisiä kommentteja äidistä ja muista piilopaikan asukkaista.

Lisätietoja:

Helsingin Sanomat 23.3.2014
http://www.hs.fi/kulttuuri/a1427081348834

http://fi.wikipedia.org/wiki/Nuoren_tyt%C3%B6n_p%C3%A4iv%C3%A4kirja

Frank, Anne
Päiväkirja : 12. kesäkuuta 1942 -1. elokuuta 1944 / Anne Frank ; toimittaneet Otto H. Frank ja Mirjam Pressler ; suomentanut Anita Odé. - Uusi laitos. - Helsinki : Tammi, 2002
Aikaisempi laitos ilm. Otto Frankin toimittamana nimellä: Nuoren tytön päiväkirja
ISBN 951-31-2437-1 (sid.)

3 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.