Milloin Måns Gahrton julkaisi ensimmäisen kirjansa ja mitä kirjoja hänellä on?

Kysytty
7.3.2005

Milloin Måns Gahrton julkaisi ensimmäisen kirjansa ja mitä kirjoja hänellä on?

Vastaus

Vastattu
8.3.2005
Päivitetty
31.5.2018

Måns Gahrton lienee Suomessa tunnetuin Eva ja Adam -sarjastaan. Sitä on ilmestynyt jo 10 osaa, ensimmäinen niistä vuonna 1998. Osat ovat: 1.Eva ja Adam: kertomus koulusta, kavereista ja rakkaudesta, 2.Eva ja Adam. Ollako vai eikö olla - yhdessä, 3.Eva ja Adam. Rakkaat viholliset,
4.Eva ja Adam. Huijareita ja veijareita, 5.Eva ja Adam. Hanget korkeat nietokset, 6.Eva ja Adam. Viimeiset pyjamabileet, 7.Eva ja Adam. Kesäyön painajaisuni, 8.Eva ja Adam. Tanssin tahdissa, 9.Eva ja Adam. Prinssi vai tavallinen sammakko ja 10.Eva ja Adam. Aurinkoa ja risukasoja.
Evasta ja Adamista on ilmestynyt myös kaksi sarjakuva-albumia: Eva ja Adam: suukkoja ja mustasukkaisuutta 2000 ja Eva ja Adam: koviksia ja pehmiksiä 2003.
Ennen Evoja ja Adameita Gahrtonilta on kuitenkin suomennettu kolme Roni & Juulia -kuvakirjaa: Roni & Juulia: tarina eräästä, joka halusi, että hänestä tykätään v. 1995, Roni & Juulia: suuri ikävä 1996 ja Roni & Juulia: likkapöpöjä 1997. Ronista ja Juuliasta kertovat myös teokset: Ronin ja Julian joululahjat 2002 ja Roni ja Juulia kummitustalossa. Ne ovat lastenkirjoja, eivät kuvakirjoja.
Nyt viimeisimmäksi Måns Gahrton on aloittanut jalkapalloaiheisen sarjan: Mikä matsi!2004 ja tänä vuonna ilmestyvä Mahtava veto!

Vielä tuon luettelon jälkeen on mainittava, että Måns Gahrton aloitti uransa aikuisten sarjakuvien parissa yhdessä tuttavansa Johan Unengen kanssa, heidän ensimmäinen teoksensa suomeksi on nimeltään Tarinoita ensirakkaudesta vuodelta 1993. Samana vuonna ilmestyi myös nuorille tarkoitettu sarjakuva: Trubaduurin lemmenkuuri, jonka tarina perustuu Anders Jacobssonin ja Sören Olssonin Bert-tarinaan. Måns Gahrton teki toisenkin Bert-sarjakuvan: Lirkuttelija lähikuvassa 1994.
Måns Gahrton on siis ehtinyt olla jo monessa mukana. Ruotsiksi hän julkaisi ensimmäisen aikuisten sarjakuvansa vuonna 1986 ja sen nimi oli Samvetssamlaren. Kirjailijasta löytyy tietoja (valitettavasti ruotsiksi) sivulta http://www.bonniercarlsen.se/v2/writer.asp?id=11641
Sinun kannattaa myös kysyä kotikirjastostasi Mervi Kosken kirjaa Ulkomaisia nuortenkertojia 1, siinä on kerrottu Måns Gahrtonista ja myös luetteloitu hänen teoksiaan.

43 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Mitä osaat kertoa Adamin isästä?

what

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.