Millaista lasten ja nuorten kaunokirjallisuutta on mahdollisuus käyttää ympäristö- ja luonnontiedon opiskelun tukena. Haen lasten ja nuorten kirjoja, joissa…

Kysytty
13.8.2001

Millaista lasten ja nuorten kaunokirjallisuutta on mahdollisuus käyttää ympäristö- ja luonnontiedon opiskelun tukena.
Haen lasten ja nuorten kirjoja, joissa käsitellään energiaa, aineiden kiertokulkua,ilma-ja vesikehää, jokapäiväisten sähköön, lämpöön, valoon ja ääneen liittyvien ilmiöiden tutkimista, aineiden ja niiden ominaisuuksien tutkimista ym.

Vastaus

Vastattu
14.8.2001
Päivitetty
14.8.2001

Ympäristö-, luonto- ja luonnonsuojeluaiheisia lasten ja nuorten kaunokirjallisuusluetteloita löytyy esim. seuraavilta internetsivuilta: http://www.tampere.fi/kirjasto/lapset/elaimia.htm, tältä sivulta on myös linkki Tampereen kaupunginkirjaston satuhakemistoon, http://www.tampere.fi/cgi-bin/satuhaku/ ,josta voit hakea aineistoa asiasanoilla. Nuorisokirjailijoiden kotisivulta löytyy ympäristöaiheisia kirjoja, http://www.nuorisokirjailijat.fi/ymparisto.shtml.
Kallion kirjaston Satukalliosta, http://www.lib.hel.fi/kallio/sadut/ , voit etsiä aineistoa asiasanoilla (esim. sähkö, ilma).

Kirjoja, jotka käsittelisivät energiaa, aineiden kiertokulkua... ei kaunokirjallisuuden puolelta juurikaan löydy, mutta monissa kaunokirjallisissa teoksissa on fantasian keinoin käsitelty ilmiöitä, jotka sopivat johdannoksi myös arkipäiväisempien ilmiöiden pohdiskeluun, esim. Carrolin Liisa Ihmemaassa ja Roald Dahlin kirjat. Ideoita voit saada kirjaluettolosta Outoja ilmiöitä http: //www.tampere.fi/kirjasto/lapset/outoja.htm

Internetistä löytyy myös ympäristösatukirja Hannes ja raidallinen kesä, http://www.rajupusu.fi/satu/ , jossa käsitellään esim. jätteiden lajittelua.

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.