Miksi teattereissa on väliaika, mutta elokuvissa ei?

Kysytty

Miksi teattereissa on väliaika, mutta elokuvissa ei?

Vastaus

Vastattu
Päivitetty

Finnkinon myyntijohtaja Kalle Peltola kertoo, että alun perin elokuvateattereissa on ollut taukoja. Se on riippunut elokuvan pituudesta.
- 60-70-luvuilla ne poistuivat vaiheittain, kun projektorit uusittiin. Siinä oli taustalla se, että elokuvat näytettiin projektorilta, jossa oli vain yksi filmikela. Sellaisen kesto on puolitoista tuntia ja monesti elokuvat ovat yli kaksi tuntia pitkiä. Kelan vaihdon ajaksi tarvittiin tauko.
Tauot poistuivat sittemmin tekniikan kehittyessä. Saleissa alettiin käyttämään kahta projektoria ja vaihto pystyttiin tekemään lennossa. Koska väliajat olivat tulleet katsomiskokemukseen teknisen syyn takia, ei nähty enää mitään syytä jatkaa käytäntöä. Kalle Peltola sanoo, että asiakkaista valtaosa haluaa elokuvakokemuksensa keskeytyksettä.

Joissain maissa pidetään edelleen pitkien elokuvien keskellä taukoa. Olisiko siihen mahdollista palata Suomessa? Finnkinon myyntijohtaja sanoo, että kolmetuntisten elokuvien kohdalla tauko voisi toimia - ainakaan tekniikka ei sitä estä. Onko väliaikojen palauttamista mietitty oikeasti Finnkinossa?

- Kyllä me aika ajoin sitä mietitään. Erityisesti silloin, kun on erittäin pitkästä elokuvasta kysymys. Jos kuitenkin katsotaan laajammin asiaa, niin elokuvateatterin ohjelmisto on äärimmäisen tiukasti aikataulutettu, että me pystytään näyttämään mahdollisimman monta elokuvaa.
- Jos taukoja alettaisiin pitämään enemmänkin, niin näytösten määrä laskisi. Se ei ole toivottavaa.
Peltola sanoo, että sitä ei ole vielä laskettu tai arvioitu, saisiko tauko ihmiset ostamaan lisää virvokkeita ja naposteltavaa.
Lähde: YLEX 26.2.2014
http://ylex.yle.fi/uutiset/popuutiset/miksi-pitkien-elokuvien-keskella-…

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Yksi muisto Helsingistä muutaman vuoden takaa: kolmituntisen Magnolia-elokuvan esityksessä oli väliaika. Normaali kaupallisen leffateatterin näytös, ei erikoistilaisuus.

Meillä muisteltiin: eiköhän uuden Tuntemattoman pitkän version esityksissäkin ollut väliaika?

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.