Miksi PIN:iä ei voi vaihtaa netissä kirjautuessa koska olen ilmeisesti unohtanut sen? olen kyllä sillä kirjautunut kirjaston nettikoneille.Vai onno siihen…

Kysytty
9.10.2019

miksi PIN:iä ei voi vaihtaa netissä kirjautuessa koska olen ilmeisesti unohtanut sen? olen kyllä sillä kirjautunut kirjaston nettikoneille.Vai onno siihen riittänyt pelkkä lainauskorttini tunnusnumero ?

Vastaus

Vastattu
9.10.2019

Hei, kun et ole kohdistanut kysymystä millekään tietylle kirjastolle, yksiselitteisen vastauksen antaminen on vaikeaa, kirjastojen käytännöt hiukan vaihtelevat. Joissakin kirjastoissa voi olla mahdollista kirjautua koneille pelkällä kirjastokortin numerolla.

Yleisperiaate Suomen kirjastoissa on, että PIN-koodi täytyy aina vaihtaa kirjastossa siten, että vaihtaja todistaa ensin henkilöllisyytensä kuvallisella henkilöllisyystodistuksella. Tällä on haluttu välttää tilanne, jossa lainaajan kortti hakkeroidaan vieraan käytettäväksi. Kirjastossa järjestelmä on suljettu, eikä siihen pääse käsiksi samalla lailla kuin verkossa oleviin henkilötietoihin. Kysymys on siis jokaisen tietoturvasta.

Yksinkertaisinta on piipahtaa kirjastossa ja hoitaa vaihto siellä.

Heikki Poroila

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.