Miksi esimerkiksi kalakeittoa lämmittäessä osa perunoista muuttuu huononmakuisilsi?

Kysytty
2.10.2022

Miksi esimerkiksi kalakeittoa lämmittäessä osa perunoista muuttuu huononmakuisilsi?

Vastaus

Vastattu
4.10.2022

Hei, ja kiitos maukkaasta kysymyksestä!

Tarkoitittekohan sitä, että peruna hajoaa kypsennettäessä? Siinä tapauksessa ensimmäisen alle laittamani linkin mukaan kyse olisi tärkkelyksen määrästä perunassa. Kiinteässä perunassa on Kalaneuvokselta tulevan ohjeen mukaan vähemmän tärkkelystä, mistä johtuen se ei hajoa kypsennyksen aikaan.

Toisessa laittamassani linkissä ruokatoimittaja Annika Elomaa tuo esiin, että varhaisperunoista ei kannattaisi tehdä keittoa. Syyksi hän mainitsee niiden vetisyyden.

Toivottavasti tämä auttaisi vähän!

Paras kalakeitto: Vinkit täydelliseen kalasoppaan | Makuja | MTV Uutiset

Ruokatoimittaja paljastaa: näin teet elämäsi parhaan kalakeiton | Maku (meillakotona.fi)

 

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.