Luulen nähneeni 80-luvulla 2 leffaa joita en ole löytänyt. Toisessa äiti ja tyttö (?) tai ystävykset tanssivat meressä ja laulavat girls just wanna have fun…

Kysytty
21.3.2013

Luulen nähneeni 80-luvulla 2 leffaa joita en ole löytänyt. Toisessa äiti ja tyttö (?) tai ystävykset tanssivat meressä ja laulavat girls just wanna have fun-laulua. Se on ehkä kreikassa, leffan nimi ehkä joku myrskyyn liittyvä. Toinen leffa on kööpenhaminasta, siinä oli joku pariskunta, nainen ja ristiriitoja ehkä kolmiodraama, Naisella oli leffassa kiva asunto ja ehkä punainen takki tms persoonalliset vaatteet. Mies toi naiselle kukkia jossain vaiheessa. Kiitos neuvoista!

Vastaus

Vastattu
26.3.2013
Päivitetty
2.9.2018

Ensimmäinen elokuva voisi olla Tempest (Myrsky) ohj. Paul Mazursky, 1982.
Esitystiedot: Ensi-ilta Pvm: 18.3.1983, Paikat: Nordia
Muut esitykset, 14.10.1989 TV3 televisioesitys.
Ks. http://www.elonet.fi/title/is93w/
Paul Mazurskyn Myrsky (Tempest, 1982) on kunnianhimoinen Shakespeare-tulkinta, nykyhetkeen sijoitettu aviodraama, jossa keski-iän kriisi ajaa puolisot erilleen. Philip (John Cassavetes) ja Antonia Dimitrius (Gena Rowlands) ovat tarinan keskiössä, mutta suurimman osan elokuvasta he asuvat erillään. Philip vetäytyy Kreikkaan, autiolle saarelle, jossa asuu vain yksinäinen kylähullu Kalibanos (Raul Julia). Myrsky alkaa juuri tästä: Philip elää saarella uuden ystävättärensä Arethan (Susan Sarandon) ja tyttärensä Mirandan (Molly Ringwald) kanssa. Shakespearen näytelmässä Milanon entinen herttua Prospero on hylätty autiolle saarelle, mutta taikavoimien avulla hän palauttaa asemansa. Taikavoimiin turvautuu myös Philip, joka Myrskyn lopuksi nostattaa rajuilman ja saa laivan haaksirikkoutumaan saareen. Mazurskyn tulkinnassa Philip ei saa takaisin asemaansa vallan huipulla, bisneselämässä, mutta hän saa takaisin puolisonsa Antonian.

Paul Mazurskyn Myrsky on taitavasti rakennettu, ajalliselta järjestykseltään pirstottu kokonaisuus, joka vähitellen avautuu katsojalle. Silti teos jää yllättävän hengettömäksi. John Cassavetes pääsee loistamaan, mutta ainakin itse odotin enemmän tilaa Gena Rowlandsille ja Vittorio Gassmanille.
Lähteena Hannu Salmen blogi. http://hannusalmi.blogspot.fi/2010/06/myrsky-1982.html

Girls Just Want to Have Fun -kappaleella haku tuottaa tulokseksi 1990-ja 2000-luvun elokuvia. http://akas.imdb.com/search/text?realm=title&field=soundtracks&q=Girls+…+

2 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.