Löytyisikö suomeksi (ruotsi, saksa, englanti käyvät myös) käännettyä portugalilaista nykykirjallisuutta (kauno, runot, ruoka tms), mielellään tältä…

Kysytty
27.7.2020

Hei,
Löytyisikö suomeksi (ruotsi, saksa, englanti käyvät myös) käännettyä portugalilaista nykykirjallisuutta (kauno, runot, ruoka tms), mielellään tältä vuosituhannelta, ja lainattavissa Helmetissä tai Helkassa tai Eduskunnan kirjastosta.
En tarkoita eteläamerikkalaista portugalinkielellä kirjoitettuja teoksia.
Siis ihan oikeasti portugalialaisten portugaliksi alinperin kirjoittamaa.
Naisliiton Helsingin yhdistyksen Kirjalauantaissa olisi ensi vuoden tammi-/helmikuussa tarkoitus tutustua sellaiseen; onhan Portugali silloin EU-puheenjohtajamaa.
Suomi-Portugali -yhdistyksen sivusto ei antanut haulla mitään.

Vastaus

Vastattu
27.7.2020

Helmetistä löytyy seuraavia kirjailijoita, jotka ovat kirjoittaneet kirjansa 2000-luvulla ja ne on käännetty joko suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi: 

José Rodrigues dos Santos: Einstein-koodi.

José Saramago: Luola, Toinen minä, Kertomus näkevistä, Oikukas kuolema, Elefantin matka. Ricardo Reisin viimeinen vuosi on käännetty suomeksi 2012, mutta se on alun perin julkaistu 1984. Suomennettuja kirjoja on myös 7 muuta nimekettä.

José Luís Peixoto: Tyhjä taivas, Ruhtinas, joka rakastui orjaan. Englanniksi häneltä löytyy The piano cemetery ja Blank gaze.

António Lobo Antunes: Tårkommissionen, Ha inte så bråttom in i den mörka natten : poem, Jag ska älska en sten, Legio är mitt namn, Tingens naturliga ordning.

Fernando Pessoan vanhoista klassikkokirjoista on otettu uusia painoksia suomeksi 2000-luvulla, kuten Levottomuuden kirja ja Minä, aina vieras.

Lisäksi on antologia: Maailman syrjällä : portugalilaista nykyrunoutta, jonka on kääntänyt ja toimittanut Rita Dahl vuonna 2017.

 

Portugalilaisia kirjailijoita löytyi muitakin, mutta heidän tuotantonsa oli vanhempaa kuin 2000-luvulla kirjoitettuja.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.